Maxmur'da çatışmalar şiddetleniyor

Maxmur Mülteci Kampı’na saldıran IŞİD çeteleri ile HPG/YJA STAR gerillaları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Maxmur'da çatışmalar şiddetleniyor

Maxmur Mülteci Kampı’ndaki ANF muhabiri, IŞİD çetelerinin kampın birinci semtine saldırması üzerine kampı koruyan HPG/YJA STAR ve milisler ile çeteler arasında şiddetli çatışmaların meydana geldiğini bildirdi.

Ağır silahların da kullanıldığı çatışma devam ederken, can kaybı konusunda net bir bilgi edinilemedi.

Maxmur Mülteci Kampı, artan IŞİD tehdidi üzerine 6 Ağustos günü boşaltılarak, kamp sakinleri gerillaların korumasında güvenlikli alanlara tahliye edilmişti.

Sabah saatlerinde kampın güvenliğini sağlayan gerillalar ile çeteler arasında, kampın üst tepelerinde çatışma çıkmıştı. Çatışmada karşılıklı olarak doçka (uçaksavar) gibi ağır silahlar kullanılmıştı.

Maxmur Mülteci Kampı, Hewler’in savunması açısından stratejik öneme sahip Maxmur bölgesinde bulunuyor. Mahmur kasabası, Hewler'in 40 km kadar güneyinde yer alıyor.

Bölgede  HPG/YJA STAR gerillaları, milisler ile peşmergelerden oluşan fiili bir ortak savunma hattı oluşturulmuş durumda.

Kamp ve çevresi gerillalar tarafından savunulurken, Mahmur kasabasının alt kesimlerinde ise Peşmergeler çetelere karşı koyuyor.

Irak Şam İslam Devleti çeteleri Ağustos ayı başından bu yana başta Şengal olmak üzere Güney Kürdistan'a yönelik benzeri görülmemiş bir saldırı kampanyası yürütüyor.

Zuma petrol bölgesi, Ezidi Kürtlerin kalesi Şengal, Hristiyanların Irak'taki en büyük kenti olan Musul bölgesindeki Karakuş ve Musul barajı çetelerin eline geçti. YPG güçleri Batı Kürdistan ile sınırı olan Irak kenti Rabia'yı hızlı bir şekilde 3-4 Ağustos günleri denetime alırken, Şengal'de YPG, HPG ve Şengal Direniş Birlikleri yoğun katliamlar işleyen çetelere karşı şiddetli bir savaş yürütüyor.

Güney Kürdistan'da faaliyet yürüten PÇDK, çetelerin tehdidi altında bulunan Güney Kürdistan için tarihi bir adım atarak, gerekli olan her yerindeki savunma cephesinde yer almak üzere ‘Ulusal Savunma Güçleri’nin kuruluşunu ilan etti.

PÇDK, tüm gençleri, kadın ve erkekleri Güney Kürdistan’ın tüm bölgelerinde ulusal görevlerine sahip çıkarak, direniş saflarında yerini almaya, Ulusal Savunma Güçleri'ne katılmaya çağırdı.

Brüksel merkezli Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) de  Maxmur bölgesini savunmak üzere HPG/YJA STAR gerillaları ile YNK-PDK Peşmerge güçleri tarafından oluşturulan savunma hattındaki ‘ulusal dayanışma ve direnişe’ sahip çıkma çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER