Meclis'te kavga: HDP ve CHP'den 4 vekil yaralandı

Meclis’te devam İç Güvenlik Paketi’ görüşmelerinde kavga çıktı HDp ve CHP’den 4 milletvekiliyaralandı.

Meclis'te kavga: HDP ve CHP'den 4 vekil yaralandı

İç Güvenlik Yasası’nın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’ndaki kapalı oturumda AK Parti’li milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında çıkan kavgada beş milletvekili yaralandı.

Kavgada HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, CHP milletvekilleri Musa Çam, Aykut Erdoğdu, Refik Eryılmaz, Mahmut Tanal yaralandı.

CHP’li Çam ile Eryılmaz’ın ambulansa Başkent Hastanesine götürüldüğü belirtildi. Vekillerin sağlık durumları iyi.

Kürkçü: Tokmak’la çanla saldırdılar

mecliste kavga 4 yaralı02182015

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Sebahat Tuncel’e gelen yumruğu engellemek isterken başımdan yaralandım. Tokmakla, çanla saldırdılar ve demir iskemleleri bize vurdular” dedi.

Kürkçü şunları söyledi:

“AKP’yi vekiller bu iç güvenlik tasarısını genel kurula yarın olmadan bugün getirebilmek  için çok büyük çaba içindeydiler. Biz de usül açısından söz istedik. Ancak Meclis Başkanvekili AKP’liAyşenir Bahçekapılı, HDP’nin Grup Başkan Vekili İdris Baluken yerine AKP’yi Elitaş’a söz verdi.

“Buna tepki olarak Pervin Buldan ve Sebahat Tuncel kürsüye doğru yürüdü. İşta o anda AKP’li vekiller kitle halinde saldırdılar. Sebahat Hanım’a yumruk gelmesin diye araya girdim. Benim başımda sıyrım oluştu. AKP’liler ellerine ne geçerse onunla saldırdılar.

“Başkanlık tokmağı ile Meclis çanıyla demir sandalyelerle vurdular. O çanı muhalefet vekillerinin kafasında gördüm. Meclis’te itiş kakış hep olurdu ama ben böylebini hiç görmedim. AKP’yi vekiller yasayı çıkarabilirlerse emirlerindeki polis gücünü yaptıracaklarının demosunu sergilediler. Biz icraatlarının bir demosunu gördük. Ancak bu durum bizim bu pakete karşı çıkma gücümüzü artırdı.”

Tuncel: Saldırıyı AKP’li Elitaş başlattı

HDP’li Sabahat Tuncel ise saldırının ayrıntılarını şöyle aktardı:

“İlk olarak Pervin (Buldan) Hanım ile benim üzerime yürüdüler. Erkek şiddeti her yerde. İnsan bir kez daha bunu görünce daha iyi anlıyor. Bugün Özgecan için o kadar şey söylendi oysa. İşte, gördük. Erkek olunca hiçbir şey değişmiyor.

“Asıl sorun, İç Güvenlik Yasası’na bu kadar tepki varken AKP’nin şiddetle bu şiddet yasasını çıkarmak istemesidir. O kadar kursalsız ve her şeyi hiçe sayarak, hatta şiddet uygulamayı bile göze alarak yaptıkları uygulamanın tek bir adı varsa, o da zorbalık.

“Üstelik kadın vekillere yönelik yaptıkları şiddet kabul edilemez. AKP’nin Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başlattı kavgayı. Birçok arkadaşımız bizi korumaya çalıştı. Bazıları saldırmak, bazıları da korumak için araya girdiler.”

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER