Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında anıldı

Gezi direnişi sırasında 1 Mayıs mahallesinde bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, ölümünün birinci yıldönümünde Çekmeköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında anıldı
 Gezi direnişi sırasında 1 Mayıs mahallesinde bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, ölümünün birinci yıldönümünde Çekmeköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Gezi direnişi sırasında 1 Mayıs Mahallesi’nde trafik kazasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ve birkaç ay sonra oğlunun acısına dayanamayarak geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Fadime Ayvalıtaş anıldı.

Mehmet ve Fadime Ayvalıtaş’ın Çekmeköy’deki mezarı başında yapılan anmaya ailesinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP İl Eşbaşkanı Şamil Altan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Başkanı Çiçek Otlu, Taksim Dayanışması bileşenlerinden Devrimci İşçi Sendikaları Konferadasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Mimar Mücella Yapıcı, Avukat Can Atalay ile birlikte çok sayıda kişi katıldı.

Mehmet Ayvalıtaş’ın mezarı başındaki anma Gezi’de yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başladı.

‘Bir Mehmet kaybettim, bin Mehmet’im var’

Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, “Bir Mehmet kaybettim ama bin Mehmet’im var” diyerek konuşmasına başladı.

“AKP’de kar hırsı olmasaydı, ayakkabı kutularındaki paralar olmasaydı Soma’da 301 madenci ölmeyecekti, Mehmetlerimiz ölmeyecekti

“Bir yıl benim için nasıl geçti bir de bana sor ey diktatör Recep Tayyip Erdoğan!”

Tuncel: Başbakan, ‘talimatı ben verdim’ dedi

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise 1 yıl geçmesine rağmen Gezi’de öldürülenlerin, ölümlerden sorumlu olanların cezalandırılmadığını söyledi.

“Başbakan, ‘talimatı ben verdim’ dedi. Dolayısıyla bu gençlerimizin ölümünden bizzat Başbakan Erdoğan sorumludur, önce o yargılanmalıdır.

Bu devlet, Berkin’den, Mehmet’ten, Ali İsmail’den korkuyor. Bu korku onların sonunu getirecek. Şimdi Berkin, Mehmet aramızda değil ama onların itirazını yükselten milyonlar sokakta. Devlet korksun. Ama Mehmet de rahat uyusun, yoldaşları mücadele ediyor” diye konuştu.

“AKP sorumluları yargılamazsa, bu halk katilleri yargılamasını bilir.”

“Fadime anaya da sözümüz olsun, senin çocuğunun hesabını soracağız”

“Kalbimiz kurusun”

Mimar Mücella Yapıcı, “Sözün bittiği yerdeyiz” dedi. Yapıcı, “Sizi unutursak, unutturursak ve hesabınızı sormazsak yazıklar olsun aldığımız nefese, kalbimiz kurusun”. dedi.

Konuşmaların ardından Fadime Ayvalıtaş’ın mezarına geçildi.

Fadime Ayvalıtaş’ın mezarı başında yapılan saygı duruşunun ardından  “Fadime ana onurumuzdur” sloganlarını atan kitle, daha sonra Ataşehir Cemevi’nde Ayvalıtaş için verilecek yemeğe katılmak üzere mezarlıktan ayrıldı. / İMC

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER