'Melih Gökçek için geri sayım başladı'

İstifasının istendiği tartışmalarıyla gündeme gelen Melih Gökçek için geri sayımın başladığı belirtiliyor. AK Parti kulislerine yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, görevden alınacak bazı başkanların sorun çıkarmamaları halinde 2019'da milletvekili olabileceğini yazdı.

'Melih Gökçek için geri sayım başladı'
AK Parti’de il ve belediye başkanlarının istifalarının alınması süreci devam ediyor. İlk etapta 6, toplamda ise 50’nin üzerinde belediye başkanının istifasının alınacağı AK Parti kulislerinde dillendiriliyor.


İsmi son günlerde en sık telaffuz edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi şunları yazdı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Melih Gökçek’le ilgili açıklamasından sonra geriye sayım başladı. Bu süreçte Melih Gökçek’in hukukunun korunması gerekiyor. Aslında sadece Gökçek’in değil, değişen ve değişecek il başkanlarının ve belediye başkanlarının hukukunu korumak AK Parti’nin görevi. Sorun çıkarmadan istifa eden belediye başkanları, AK Parti’de değişik kademelerde değerlendirilecek. Bazı isimleri 2019 seçimlerinde milletvekili listelerinde görebiliriz.”

Selvi, AK Parti kulislerinde olası bir erken seçimin şartı olarak ise şu 3 kriterin konuşulduğunu yazdı:

1-AK Parti’de bu değişim sürecinin tamamlanması gerekiyor.

2- Değişimin AK Parti’de bir heyecan uyandırması ve ibrenin yukarıya doğru dönmesi hedefleniyor.

3- Ekonominin tekrar parlak bir döneme girmesi hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2017, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER