Menbic operasyonu kent merkezinde 3 koldan sürüyor

Menbic Askeri Meclisi, IŞİD’e yönelik kent merkezinde 3 yönden operasyonlarına devam ediyor. “Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla Operasyonu” adıya süren operasyon IŞİD’in onlarca kayıp verdiği belirtiliyor.

Menbic operasyonu kent merkezinde 3 koldan sürüyor

Minbic Askeri Meclisi savaşçıları sivilleri kurtarmak ve şehri IŞİD’den temizlemek için aralıksız çalışıyor. Savaşçılar şimdiye kadar kadın, çocuk, yaşlı başta olmak üzere 35 bin sivili IŞİD’den kurtardı.

Operasyon kapsamında Menbic’in doğusuna düşen El Ezer mahallesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Devam eden çatışmalarda edinilen bilgilere göre, 10 IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.

Hawar Haber Ajansı’nı haberine göre Menbic’in batı yakasında ise IŞİD’e ait 4 üs imha edildiği ve çok sayıda kayıp verdikleri ifade edildi.

IŞİD’in sabah saatlerinde Minbic’in batı kırsalında yer alan Um-Edesê köyüne saldırdığı, yaşanan çatışmalarda bir araç imha edilirken, çok sayıda da IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtildi. Öldürülen çetelerden birinin cenazesi savaşçıların eline geçti.

Kentin kuzey batısında savaşçıların arama tarama faaliyetleri sürüyor. Arama faaliyetleri sonucu Dendeliyê köyünün kuzeyinde 22 IŞİD’linin cenazesi ve çok sayıda cephane’nin ele geçirildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER