Mersin, Bitlis ve Antalya'da Kobani eylemleri

Mersin, Bitlis’te DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırıları protesto edildi. Antalya’da ise tıp fakültesi öğrencileri, "Geleceğin doktorları Kobanê’ye ses ver” eylemi yaptı.

Mersin, Bitlis ve Antalya'da Kobani eylemleri
Mersin, Bitlis’te DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırıları protesto edildi. Antalya’da ise tıp fakültesi öğrencileri, "Geleceğin doktorları Kobanê’ye ses ver” eylemi yaptı.


MERSİN 

Mersin Kobanê Dayanışma Platformu, 29 gündür süren DAİŞ’in Kobanê’ye dönük saldırılarını protesto etmek amacıyla Forum AVM içinde yürüyüş gerçekleştirdi. “Her yer Kobanê her yer direniş” pankartının taşındığı yürüyüşte sık sık “Kobanê halkı yalnız değildir”, “Biji biratiya gellan” sloganları atıldı.

Forum meydanın da yapılan açıklamayı Mersin Kobanê Dayanışma Platformu adına HDP Mersin İl eş Başkanı Müslim Tank yaptı. Kobanê’nin 29 gündür DAİŞ çeteleri ve Türk devletinin kuşatması altında olduğunu, Kürt halkına oluşturulan ambargo ve abluka nedeni ile kendisine karşı ağır donatılmış DAİŞ çetelerine karşı savunmaya çalıştığını belirten Tank, “AKP’nin başından beri Suriye halklarını kanlı bir iç savaşa sürükleyen katliamcı politikaları desteklediğini, bizzat yürütücüsüdür” dedi.

Türkiye’nin DAİŞ’e her türlü yardımı kesilmesi gerektiğini isteyen Tank, Kobanê için yardım koridorunun açılması, Rojava kantonlarının statüsünün tanınması ve güvenlik gerekçesi ile polis-asker kuşatmasının meşrulaştırılmasına dönük kanun çalışmalarının sonlandırılması gerektiğini söyledi. Yapılan açıklamanın ardından eylem slogan ve alkışlar ile son buldu. 

BİTLİS

Bitlis DBP ve HDP il örgütlerinin çağrısı ile BDP Bitlis il binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi DAİŞ çetelerinin Kobanê saldırılarını protesto etti. “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana YPG”, “Biji berxwedana Kobanê” ve “Katil IŞİD işbirlikçi AKP” sloganlarının atıldığı açıklamaya HDP Bitlis milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu katıldı. Açıklamada kısa bir konuşma yapan HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “IŞİD’in bulunduğu her yerde IŞİD’e karşı direnilecek” çağrısını hatırlatarak, DAİŞ çeteleri yok olana kadar mücadele edeceklerini belirtti. DAİŞ çetelerine karşı ne gerekiyorsa ortaya koyacaklarını vurgulayan Zenderlioğlu, “Kobanê asla düşmeyecek” dedi. Yapılan açıklamanın ardından eylem sloganlar ve alkışlar eşliğinde son buldu. 

ANTALYA 

Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için her yıl geleneksel olarak düzenlenen önlük giyme töreninde öğrenciler, "Geleceğin doktorları Kobanê’ye ses ver” pankartı açarak DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına dikkat çekti. Açtıkları pankartın ardından kısa bir açıklama yapan Tıp Fakültesi öğrencisi Dicle Bedirhanoğlu, “ Ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı savunmak için, günlük politik gelişmelere göre yaralıları sınırda bekletebilen, çatışma veya güvenlik gerekçeleriyle yaralılara erişimi engelleyen, bize yaralı bilgisi ulaşmadı yalanını rahatlıkla söyleyebilen, tıbbi müdahale ile önlenebilecek onlarca ölüme seyirci kalan zihniyeti teşhir etmek için, insanı yaşatmaya adanmış bir mesleğin üyesi olarak Kobanê'ye ses ver diyoruz"dedi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER