Mesrur Barzani: 'Tarihsel bir süreçten geçiyoruz'

Kürdistan Bölgesi Genel Asayiş Sözcüsü Mesrur Barzani: '' Çok önemli ve tarihsel bir süreçten geçiyoruz ve cesur kararlar vermemiz gerek'' dedi.

Mesrur Barzani: 'Tarihsel bir süreçten geçiyoruz'

Kürdistan Bölgesi Genel Asayiş Sözcüsü Mesrur Barzani dün yazılı bir açıklama yaparak, parlamento ve Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani'yi bağımsızlık referandumu hazırlıklarına başlama kararı almalarından dolayı kutladı.

Mesrur Barzani tüm kurum, kuruluş ve yapılardan bu irade beyanına destek olmalarını istedi. Barzani bunun bir onur olduğunu ve kimsenin bundan mahrum kalmaması gerektiğini dile getirdi.

Genel Asayiş Sözcüsü Mesrur Barzani'nin açıklaması şöyle:

'' Başkan Barzani ve Kürdistan Parlamentosu'nu bu tarihi atılımdan dolayı en içten dileklerimle kutluyor ve bunu canı gönülden desteklediğimi ifade ediyorum. Kuşkusuz bu karar ve irade beyanı Kürdistan'ın kendi kaderini belirlemede ve bağımsızlığını sağlama sürecinde önemli bir imkan yaratacaktır.

Kadim ve uğruna binlerce şehid verilen bir amacı gerçekleştirme konusunda, bu atılıma destek olan Kürdistan'ın tüm siyasi taraf ve yapılarına teşekkürlerimi sunuyorum.

Şu an ortaya çıkan durum beraberinde çok büyük tehlikeler taşımasına rağmen, diğer özgür ve bağımsız dünya halkları gibi kendi tabii haklarımızı elde etmemiz için ortaya tarihsel bir imkan da çıkarmıştır.
Bu tarihsel süreçte cesur kararlar almazsak, mevcut tehlikeler bizi halk olarak geriye götürecektir. Bu tehlikeler ortadan kalkmak bir yana bizi belirsiz bir geleceğe doğru sürükleyecektir.

Kürdistan'ın tüm yapı ve şahsiyetlerine seslenerek diyorum ki bireysel çıkarları bir kenara bırakarak, kutsal vatanperverlik duygularıyla, birlik ve beraberlik içinde sürece katkı sunalım. Ancak o zaman bu süreç başarıya ulaşır ve biz de zafere doğru yürüyebiliriz.

Değerli medya mensuplarında da tarihi rollerini oynayarak, yurtsever bir sorumlulukla hareket etmelerini ve Kürd halkının menfaatlerini dikkate alarak çalışmalarını sürdürmelerini diliyorum.
Biz hepimiz çok önemli ve tarihsel bir sürecin eşiğindeyiz. Birlik ve beraberlik duygularımız yarınımızın daha güzel olmasının garantisi olacaktır. Hiç kimse bu tarihsel mili onur ve zaferden mahrum kalmasın''

 

MUSTAFA: BIZ KÜRDLER, ÇOK ACI ÇEKTIK ARTIK BUNA BIR SON VERME ZAMANI GELDI

Kürdistan Bölge Yönetimi Dış İlişkiler Sözcüsü Falah Mustafa, referandumda bağımsızlık sonucu çıkarsa bunu ilan edeceklerini belirtti.
Kürdistan Bölge Yönetimi Dış İlişkiler Sözcüsü Falah Mustafa, ADB istemese bile, referandumda bağımsızlık sonucu çıkarsa bunu ilan edeceklerini belirterek, dünya devletlerinin çıkacak olan referandum sonucuna saygı göstermelerini istedi.

Amerika'da yayın yapan PBS kanalına konuşan Kürdistan Yönetimi'nin Sözcüsü, Irak'ın şu anda yapay bir devlet olduğunu, yanlış taşlar üzerinde inşa edildiğini ifade ederek şunları söyledi:

'Kürdler olarak biz çok acı çektik. Biz, Şiiler ve Irak'taki Sünniler arasındaki dengeyi tutmanın bedelini çok ödedik. Şu anda zaman bize bu tarihsel hatayı düzeltme şansı vermektedir. Biz bölgedeki istikrarsızlığın bedelini artık fazlası ile ödemek istemiyoruz. Irak'ın inşası yanlış temeller üzerinde kurulduğu için şimdi Irak ordusu çöktü. Bu ülkeyi dış tehditleri karşı korumak için kurulan bir ordu değildi.'

Aralarında siyasi farklılıklar bulunduğunu, Bağdat yönetiminin bunu kendilerine karşı zaman zaman kullandığını söyleyen Felah Mustafa şöyle konuştu: 'Biz Irak'ta siyasi istikrarın sağlanması için elimizden geleni yaptık ama başarılı olamadık. İnsanlar, güç ve servet paylaşımı için hazır değildir. İnsanlar başkalarının gücünü inkar için, sadece iktidarın tekelleşmesi için hazır. Bu nedenle referandum ile devam belirlenir. Kürdistan kendi geleceğini belirlemek istiyor. Biz kendi yerimizi belirlemek için uluslararası topluma çağrıda bulunuyoruz. Referandumdan çıkan sonuca saygı göstermelidirler. Halkımız referandumda bağımsızlık isterse, ABD istemese de bunu ilan edeceğiz. ABD'nin bizi anlayacağını umuyorum.' / BasNews

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 02:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER