Mezarlıkların tahrip edilmesi, Yüksekova'da protesto edildi

Yüksekova’da yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile Mezarlıklara yapılan saldırılar protesto edildi.

Mezarlıkların tahrip edilmesi, Yüksekova'da protesto edildi
Gever Demokratik Toplum Meclisi bileşenleri tarafından düzenlenen yürüyüşe, HDP-DBP İlçe Başkanları ile yöneticileri ve Belediye Eşbaşkanları'da destek verdi.

İlçe HDP binası önünde bir araya gelen kitle sloganlar eşliğinde Cengiz Topel Caddesinden, Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa kadar yürüdü. Burada yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra konuşan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin bütün ilahi dinlerde cenazelere hürmet gösterildiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti. “Türk devleti hala cenazesine sahip çıkmıyor. Buradan o askerin ailesine sesleniyoruz; cenazeniz Doski bölgesindedir, gelin cenazenize sahip çıkın” şeklinde konuştu.

Varto'da PKK'lilere ait mezarlığın tahrip edildiğini hatırlatan Dede, “İnsanlıktan nasibini alamamışlar. Bütün politikaları şeytanın işi olmuştur” ifadelerini kullanarak, Kürt illerinde ilan edilen öz yönetime de değinerek, Kürtlerin öz yönetimden başka çareleri kalmadığını belirtti.

Dede'nin ardından basın açıklamasını Gever Demokratik Toplum Meclisi Koordinasyonu Eş Başkanı Deniz Bülbün okudu.

Bülbün, “Bir yandan şehitlerimize işkence ediyorlar bir yandan mezarlıklarını tahrip ediyorlar.  DAİŞ çeteleri ile bir farkları yok. Kürt halkı her şartta Cizre, Gever ve Silvan gibi direnecektir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 24 Eylül'de Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK'li Bayram Ercik'in cenazesinin yarın 14:00'de Yüksekova'da toprağa verileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER