MHP: AK Parti'nin dokunulmazlık teklifine 'Evet' diyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural da AK Parti’nin TBMM’ye getirdiği milletvekilliği dokunulmazlığını düzenleyen teklife ‘evet’ oyu vereceklerini açıkladı.

MHP: AK Parti'nin dokunulmazlık teklifine 'Evet' diyeceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Partili 316 milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, ”AK Parti’nin dokunulmazlık teklifine olumlu bakıyoruz, destekleyeceğiz” diye konuştu.

“Olumlu bakıyoruz ve destekliyoruz”

“Kimin hangi dosyası olduğunun öğrenilmemesi için, bu fezlekelerin üstü örtülerek, geçici bir anayasa değişikliği yoluyla, dokunulmazlıkların sadece ve sadece geçici olarak kaldırılması konusunda teklif sunuldu.

“Terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlar hakkında, milletimizin bileceği bir irade beyanı oluşmasını istememize rağmen, maalesef bunu gerçekleştirme imkanı olmadı, kaçtılar. Bu çerçevede anayasa değişiklik önerisi sunuldu.

“MHP olarak, biz ne olursa olsun, hangi meseleyle bunların üstü örtülmek isteniyorsa istensin, terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlarla ilgili bu fezlekelerin ivedilikle yargı tarafından sonuçlandırılmasını temin etmeye dolaylı da olsa yarayacak, anayasada geçici değişiklik teklifi önerisine olumlu bakıyoruz ve destekliyoruz.

“Açık desteğimizi belirtiyoruz”

“Terör örgütüyle ilgili parmaklarını kıpırdatamayanlar, Mecliste gizli bir oylamaya tevessül edecek kadar korkak davranmışlardır. AK Parti’nin ileri sürdüğü bu değişiklik, bu konuda alınacak kararları yargıdan dönmesine imkan sağlayacak labirent oluşturmaktadır.

“Komisyon ve Meclis zemininde, açık kapı bırakmayacak, hukuki labirentlerden faydalanmayacak, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmemesine yönelik önerilerimizi sunacağız. ‘Yerim dar geliyor’ demişlerdi, şimdi yerlerini de genişletiyoruz. Onların firelerini de dikkate alarak, açık bir desteğimizi belirtiyoruz.

“Bu işi savsaklamadan, uzattırmadan, öncelikle terör örgütüyle ilgili fezlekeler hakkındaki kararlarını, hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde oluşturmaları gerekmektedir”

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER