MİT TIR'ları davasına katılan 12 vekil hakkında fezleke

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandıkları MİT TIR’ları davasında, İstanbul Adliyesi’ne giden HDP ve CHP’li 12 milletvekili hakkında fezleke düzenledi.

MİT TIR'ları davasına katılan 12 vekil hakkında fezleke

Can Dündar ve Erdem Gül’ün MİT TIR’ları haberi nedeniyle yargılandıkları duruşmayı takip eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 12 milletvekili hakkında fezleke hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Selamettin Celep, 12 milletvekili hakkında fezleke hazırlayıp soruşturma izni için Meclis’e gönderdi.

Davanın 25 Mart’ta yapılan ilk duruşmasında, duruşmanın devam ettiği sırada, “gizli ve kapalı oturum” kararı alınmasının rağmen duruşma salonunu terk etmedikleri iddiasıyla CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal ile HDP Milletvekili Garo Paylan hakkında, “Görevli memurların görevlerini yapmalarını engellenmesi ve yargılamanın gizliliğinin ihlali” suçlarından fezleke düzenlendi.

Davanın 1 Nisan’daki ikinci duruşmasında ise İstanbul Adalet Sarayı içindeki protestoya katıldığı gerekçesiyle; CHP Milletvevilleri Enis Berberoğlu, Gürsel Tekin, Şafak Pavey, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, İlhan Cihaner, Hilmi Yarayıcı, Tuncay Özkan, Engin Özkoç ve HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu ile Meral Danış Beştaş hakkında fezleke düzenlendi.

25 Mart’ta yapılan duruşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) müdahil olma talepleri kabul edilmiş, ardından duruşma savcısı tarafından davaya gizlilik kararı getirilmesi talep edilmişti. Bu talepte İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER