Muharrem İnce: Türk’ün özgürlüğe ihtiyacı var da Kürt’ün yok mu?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türk-Kürt seçmen ayrımı yapmadığını belirterek "Ben seçmenleri böyle bölemem. Türk’ün özgürlüğe ihtiyacı var da Kürt’ün yok mu? Türk’ün ekmeğe ihtiyacı var da Kürt’ün yok mu?" dedi.

Muharrem İnce: Türk’ün özgürlüğe ihtiyacı var da Kürt’ün yok mu?

Diyarbakır'da gazetecilerle bir araya gelen İnce, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnce, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına yönelik iddialarla ilgili olarak "Bunu çok net kökünden çözebiliriz. Resmi nikahı olmayana, dini nikah kıyana ağır hapis cezası vereceksin. Bu kadar basit ve fazla uzatmaya gerek yok. Hangi imam bu nikahı kıymışsa atacaksın hapse. Başka çaresi yok. Resmi nikah olmadan, dini nikah kıyılmaz. Ağır hapis cezasını da koyacaksın. Nasıl çözülür hep birlikte görürüz. 6 yaşında kız çocuğunu evlendirenler eğitim veriyorlarmış. Yurtları, kursları varmış. Dozerle hepsini yıkacağız, mağara devrinin insanları bunlar” dedi.

Altılı masaya ilişkin ise İnce, "Ne bu iktidardan ne Altılı masadan alacağımız bir demokrasi dersi yoktur. Biz, ilkeli duruşu olan ve omurgalı siyaset yapan bir partiyiz" dedi.

Öte yandan Kürt-Türk seçmen tanımlamasını yapmadığını belirten İnce, “Bana göre öyle bir tanımlama yok. Ben seçmenleri böyle bölemem. Türk’ün özgürlüğe ihtiyacı var da Kürt’ün yok mu? Türk’ün ekmeğe ihtiyacı var da Kürt’ün yok mu? Kürt’ün gözyaşı ile Türk’ün gözyaşları ayrı mı? Yani Kürt seçmen, Türk seçmen ben böyle bir tanımlamayı yapmıyorum. 85 milyon Türkiye’nin seçmeni var ama Diyarbakırlı ama Tekirdağlı.”

İnce, konuşmasının ardından partisine yeni katılanlara rozet taktı, esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER