Muharrem İnce, Yaşar Okuyan'a dava açıyor

Muharrem İnce, parti kurma çalışmalarına dair, “Parti kuracağına turşu kur” diyen eski bakan Yaşar Okuyan’a dava açacağını açıkladı. İnce, haftaya detaylı açıklamada bulunacağını da söyledi ve "Kim hain, kim bölücü önümüzdeki haftayı beklesinler" dedi.

Muharrem İnce, Yaşar Okuyan'a dava açıyor
CHP’den ayrılıp parti kuracağı ileri sürülen Muharrem İnce, eski bakan Yaşar Okuyan’la mahkemelik oluyor.

Yeni parti çalışmasına ilişkin Yaşar Okuyan’ın “Parti kuracağına turşu kur” ifadeleri kullanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İnce, “Elbise değiştirir gibi parti değiştiren siyasi mevta Yaşar Okuyan’ın hakkımda söylediği yalan ve iftiralarla ilgili dava açacağım. Her partide yaşama özelliği bulunan bu Yaşar’a yalan ve iftiralarını mahkemede ispat etme hakkı veriyorum” dedi.

‘HER ŞEYİ DETAYLARIYLA AÇIKLAYACAĞIM’

İnce, CNN Türk’teki açıklamalarında, “Önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceğim. Ne yapmak istediğimi, neler olduğunu anlatacağım. İftiralar, yalanlar var, ipe sapa gelmez adamlar açıklama yapıyor, bunları duyuyorum. Kulaklarımı kapadım, önümüzdeki hafta Ankara’da her şeyi detaylarıyla açıklayacağım” dedi.

İnce, “Arkadaşlarım da ben de iddiaları takip ediyorum, yazılıp çizilenleri tümünden haberim var. Pek çok gerçekler var, pek çok yalanlar var. Hain, bölücü diyenlerin hepsini biliyorum. Kim hain, kim bölücü önümüzdeki haftayı beklesinler. Biz Atatürk’ün partisinin 40 yıllık neferiyiz. Onun için biraz sabır” diye konuştu.

İnce, “Küskün müsünüz?” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi.

OKUYAN NE DEDİ?

CHP’nin kurultayının ardından ‘Söz Meclisten İçeri’ adlı programda İnce’nin parti kurma iddialarına ilişkin konuşan Yaşar Okuyan şunları söylemişti:

“Muharrem İnce’yi tanıyorum, yapabilir. Çünkü egosu çok gelişti cumhurbaşkanlığı seçiminde, çok yanlış işler yaptı. En son AKP’nin Ayasofya’da dini pazarlamasına kendini alet etti. Orada senin ne işin var? Cuma namazını sen Yalova’da kıl, başka camide kıl. Oraya niye gidiyorsun? Hoş bir şey değil. Delege de kurultayda ilgisizliğiyle ona tavır koydu gördüğüm kadarıyla. Yapısını bildiğim için böyle bir teşebbüsü olursa hayret etmem. Ama bir tavsiyem şu, parti kuracağına turşu kur kışın daha iyi gelir. Parti kursan ne olacak?” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2020, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER