Müslim: Türkiye saldırırsa kendimizi savunuruz

PYD Eş Başkanı Müslim, Başbakan Davutoğlu’nun ABD’nin gönderdiği silahların Türkiye’ye girmesi durumunda ‘’müdahale ederiz’’ açıklamasına “Türkiye Rojava’ya saldırırsa kendimizi savunuruz” dedi.

Müslim: Türkiye saldırırsa kendimizi savunuruz

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Amerika’nın bölgeye gönderdiği silahlar ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “PYD’ye müdahale ederiz” açıklamasına ilişkin Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) sorularını yanıtladı.

Müslim, kendilerine gelen silahların IŞİD’e karşı kullanıldığı ve bu silahların Rojava dışında herhangi bir yerde kullanılmayacağını söylerken, Türkiye’ye “düşmanlık politikasından vazgeç” çağrısında bulundu.

‘Silahların devamı gelecek’

Amerika’nın bölgeye gönderdiği silahlara ilişkin bilgi veren Müslim, kendilerinin kontrolünde olan bölgeye 50 ton silah bırakıldığını doğrulayarak, “Bize ve müttefik olduğumuz gruplara 50 ton silah gönderildi. Bu daha başlangıç, silahların devamı da gelecek” ifadelerini kullandı.

‘Kendimizi savunuruz’

Davutoğlu’nun, “PYD’ye verilen silahlar, Suriye’den Irak’a intikal eder ya da Türkiye’ye girdiğini tespit edersek, PKK’ya yaptığımız muameleyi yaparız. Silahları bulunduğu yerde tahrip eder, yok ederiz” sözleriyle ilgili şunları söyledi:

“Bu silahlar sadece bize verilmedi. Bu silahlar ortak hareket ettiğimiz Arap gruplarına da verildi. Silahların Türkiye’ye veya başka bir yerde kullanılacağı bir çarpıtmadır. Bu silahlar ancak bize yeter. Bunlarla kendimizi DAİŞ’e karşı savunuyoruz. PKK’ye gitmesi veya Türkiye’de kullanılması söz konusu değildir.

“Türkiye Rojava’ya saldırırsa kendimizi savunuruz. Biz kimseye saldırmıyoruz ancak bize saldıranlara karşı da kendimizi savunuruz. Biz Türkiye’ye her zaman kardeşlik çağrısında bulunduk ve kendilerine yönelik şimdiye kadar hiçbir olumsuz tavrımız olmadı.”

Rakka ve Cerablus operasyonu

“Türkiye ile son zamanlarda bir temasınız oldu mu” sorusuna Müslim, “Bize her gün ‘terörist’ diyenlerle nasıl görüşürüz” yanıtını verdi.

Müslim, Rakka ve Cerablus’a yönelik operasyonun da masada olduğu ve şu an sadece zamanlanması için çalışıldığını aktarırken, “Rusya’nın da bu operasyona olumlu bakacağını” kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER