Müslim: Türkiye'nin böyle bir yanlışı yapmadığını umut ediyoruz

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Eğitim Sen’in Ankara’daki misafirhanesine yönelik baskında tedavileri devam ederken gözaltına alınan 6 YPG’linin El Nusra’ya teslim edildiği iddiaları nedeniyle Türkiye’den açıklama istedi.

Müslim: Türkiye'nin böyle bir yanlışı yapmadığını umut ediyoruz

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, 6 YPG’linin El Nusra’ya teslim edildiği iddialarıyla ilgili, “YPG savaşçılarını El-Nusra’ya teslim etmek, IŞİD’e teslim etmek demektir. Türkiye’nin böyle bir yanlışı yapmadığını umut ediyoruz” dedi.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen’in Ankara’daki Genel Merkezi 25 Temmuz’da baskına uğramış, Kobani’de IŞİD’e karşı savaşırken yaralanan ve tedavileri sendikanın misafirhanesinde devam eden 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan biri tutuklanmış, serbest bırakılan 11 kişiden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan altı kişi ise Yabancılar Şubesi’ne gönderilmişti.

Türkiye’de tedavi gören altı 6 YPG’linin Bab El Hewa sınır kapısından El Kaide’nin Suriye kolu El-Nusra’ya teslim edildiği iddiasında bulunan YPG Kobani Komutanlığı, “Türk devletinin bir an önce acilen bu konuya ilişkin bir açıklama yapmasını ve arkadaşlarımızı bize teslim etmesini istiyoruz” demişti.

imc tv’ye konuşan Eğitim-Sen yöneticileri de adı geçen isimlerin sendikaya yapılan baskında gözaltına alınan ve daha sonra Yabancılar Şubesi’ne gönderilen altı YPG’li olduğunu doğrulamıştı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER