HDP'den Yüksekova'daki işkence hakkında suç duyurusu

HDP, Yüksekova'da Kürt işçilere yönelik işkenceyi yargıya taşıdı. Suç duyurusu dilekçesinde, HDP'nin seçim başarısına dikkat çekilerek, devletin Kürt halkından öç almak istediği vurgulandı.

HDP'den Yüksekova'daki işkence hakkında suç duyurusu
HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, görüntüleri basına yansıyan, halka yönelik işkenceye başvuran özel harekat polisleri hakkında işkence, tehdit, aşağılama vb gerekçelerle suç duyurusunda bulundu.


Suç duyurusu dilekçesinde, şu bilgilere yer verildi: "Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde özel harekât timlerinin 5 Ağustos’ta Selahattin Eyyubi Havalimanı’nın kuzeyinde özel bir şantiyeye yaptığı baskında 52 işçiyi göz altına almıştır. 08 Ağustos tarihinde basında yer bulan kayıtlardan da anlaşılacağı üzere; gözaltı işlemi gerçekleştikten sonra, gözaltındaki işçilere işkence yapılmıştır. Elleri arkadan kelepçelenmiş yüzüstü yere yatırılan işçilere zırhlı akreplerin ve askerlerin arasından üst düzey bir kamu görevlisi olduğu anlaşılan şüphelinin bağırarak 'TC Devletinin gücünü göreceksiniz, hepinizi tanıyorum ben... vs.' şeklinde tehditlerde bulunduğu görülmektedir."

'HDP BAŞARISININ ETKİSİ!'

Dilekçede, HDP'nin 7 Haziran'da yapılan son seçimlerde kazandığı başarının ardından siyasi soykırım operasyonlarına başvurulduğuna dikkat çekilerek, "Bu kapsamda suçlamaya konu kamu görevlisi üst düzey çalışanların gözaltındaki işçilere yönelik gerçekleştirdiği bu muamelenin son genel seçimlerde müvekkil Halkların Demokratik Partisi'ne Yüksekova başta olmak üzere Hakkari'de çıkan %94 ü bulan oy oranının etkisinin büyük olduğu kanaati müvekkiller nezdinde hasıl olmuştur" denildi.

'KÜRT HALKINDAN ÖÇ ALIRCASINA...'

"Suçlamaya dayanak işkence suçunun gerçekleşmesinde olay yerinde görevli olan tüm silahlı kamu personelin sorumlu olduğu aşikardır. Gözaltı işlemini gerçekleştiren üst düzey kolluk görevlileri gözaltı ile yetinmemiş tüm gözaltına alınanları ters kelepçeleyerek yere yatırmış ve açık bir şekilde tehdit ve insanlık onurunu zedeleyici davranışlarda ve söylemlerde bulunmuştur. Demokratik hukuk devletlerinde yaşanmaması gereken böylesi va'kaların sorumluları ve üst düzey amirleri cezalandırılmadığı sürece işkence gibi ağır suçların işlenmesinin önünün alınamayacağı aşikardır" ifadelerinin yer aldığı dilekçede, "Suçlamaya dayanak işkence suçu adeta 'Kürt halkından öç alırcasına' gerçekleşmiş ve gözaltına alınanlar şahsında Kürt halkını hedef alan 'Türkiye Devleti size ne yaptı, devletin gücünü göreceksiniz' sözleri ile Kürt halkı nezdinde halklar aşağılanmaya ve ayrımcılığa maruz bırakılmıştır" diye kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER