Neçirvan Barzani: 'Çözüm süreci Türkiye'nin iç meselesi'

Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, “çözüm süreci” konusunun Türkiye'nin "iç meselesi" olduğunu söyledi.

Neçirvan Barzani: 'Çözüm süreci Türkiye'nin iç meselesi'
Neçirvan Barzani, gazetecilerin “çözüm süreci”ne ilişkin bir sorusu üzerine, “Bu Türkiye’nin içişleriyle ilgili bir konu. Bir yardımda bulunabilirsek mutlu oluruz ancak konu Türkiye’nin içişleriyle ilgilidir ve karmaşıktır. Çok basit bir mevzu değildir. Sadece bir taraf hatalıdır diyemeyiz. Bugün Türkiye’de yaşananlar, daha önce yanlış izlenmiş bir siyasetin sonucudur” şeklinde konuştu.


Rudaw’a göre Barzani, “İki taraf da sorumluluğunun farkında olmalı. Bizim, başkasının içişlerine karışmak gibi bir siyasetimiz yoktur. Yardımcı olabileceğimiz bir konu varsa ederiz” sözlerini de kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye yaptığı ziyarete de değinen Barzani, “Türkiye ziyaretimiz, olağandı. Komşularımıza ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye ziyaretinde Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan’la Kürdistan Bölgesi ve Türkiye ilişkilerini ele aldık. Türkiye’nin Bağdat’la olan ilişkileri de görüşüldü. Musul operasyonuyla ortaya çıkan rahatsızlığı konuştuk” dedi.

Neçirvan Barzani,  “Göçmen sorununda Türkiye’nin nasıl bir rol oynayabileceğini görüştük. Cumhurbaşkanıyla görüşmemizde Türkiye’de yaşanan sorunlar ve tutuklanan HDP’lilerin durumu da ele alınan konulardandı”  ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER