Neçirvan Barzani: PKK ile KDP yakında görüşecek!

Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı ve KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Rojava konusunda yaşanan gerilime ilişkin PKK ve KDP'nin "yakın zamanda" görüşeceğini söyledi.

Neçirvan Barzani: PKK ile KDP yakında görüşecek!
Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı ve KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Rojava konusunda yaşanan gerilime ilişkin PKK ve KDP'nin "yakın zamanda" görüşeceğini söyledi. Barzani ayrıca, Güney Kürdistan petrolünün 2 Mayıs'ta resmen uluslararası pazarda olacağını belirtti.


Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Rudaw televizyonuna verdiği özel mülakatta iç ve bölgesel meseleleri değerlendirdi.

Barzani Kürdistan petrolünün ilk kez 2 Mayıs günü resmen uluslararası pazarda olacağını açıklarken, Rudaw'ın internet sitesine göre özellikle hendek kazılması nedeniyle Rojava konusunda yaşanan gerilimi de değerlendiriyor.  Partilerle sorun yaşamak istemediklerini ifade eden Barzani, yakın zamanda PKK ile görüşeceklerini belirtti.

Barzani Rojava sınırına kazılan hendeğin ise güvenlik amacıyla olduğunu savundu. Röportajın detayları henüz yayınlanmadı. / anf

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER