Nezir Tekçi kazısında kemikler bulundu

18 yıl önce Yüksekova'da işkence yapılarak öldürülen, ardından bedeni mayınla patlatılan çoban Nezir Tekçi için yapılan kazıda, kemikler, bez parçaları ile çok sayıda G3 mermi kovanı bulundu.

Nezir Tekçi kazısında kemikler bulundu
18 yıl önce Yüksekova'da işkence yapılarak öldürülen, ardından bedeni mayınla patlatılan çoban Nezir Tekçi için yapılan kazıda,  kemikler, bez parçaları ile çok sayıda G3 mermi kovanı bulundu.

18 yıl önce işkence yapılarak öldürülen, ardından bedeni mayınla patlatılan çoban Nezir Tekçi için yapılan kazıda kemikler, bez parçaları ile çok sayıda G3 mermi kovanı bulundu.

1995 yılında askerler tarafından işkence yapılarak öldürüldükten sonra mayınla parçalanmış bedeni boş bir araziye gömülen Nezir Tekçi için bugün keşif yapılıyor.

Hakkari 1. Asliye Mahkemesi Hakimi Yunus Topuz tarafından gerçekleştirilen keşif için sabah erken saatlerde Tekçi'nin ailesinin yanı sıra İstanbul, Ankara, Hakkari barolarının temsilcileri, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) temsilcileri, İHD Hakkari Şubesi, bağımsız doktorlar, BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, Özgürlükçü Hukukçular Derneği avukatları ve Adli Tıp Uzmanları Derneği yöneticilerinin bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Yüksekova'ya 25 kilometre uzaklıkta bulunan Değerli (Memka) ve Köycük (Muşan) köylerinin arkasında bulunan bin 800 rakımlı Dola Çiya bölgesine gitti.

Askerlerin yoğun önlem aldığı alana getirilen, o dönem söz konusu komando taburunda görevli olan tanık asker Yunus Şahin ve Nezir Tekçi ile birlikte gözaltına alınan Kemal Kırmızıtaş olay yerini gösterdi.

Ailenin avukatı Hüseyin Boğatekin'in verdiği bilgiye göre, tanıkların yer göstermesi üzerine yapılan kazıda askerlerin kullandığı G3 tüfeğine ait çok sayıda boş kovan, kemik ve bez parçaları bulundu. Avukat Boğatekin, "Tanıkların 'Buraya gömüldü' dediği bir yerde kazı yapıldı. Oradan çıkan kemiklerin insana ait olma olasılığı çok yüksek. Ancak net durum, Adli Tıp Kurumu'nun yapacağı testlerin sonucunda ortaya çıkacak" dedi.

Güvenlik gerekçesiyle Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada daha önce 5 Ağustos ve 13 Ağustos günlerinde keşif kararı alınmış ancak yerine getirilmemişti. Avukatların ısrarı üzerine mahkeme 3. kez keşif ve kazı kararı almıştı. / anf

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER