Nusaybin'de kepenkler indi, halk sınırda

Hükümetinin Nusaybin ile Qamişlo arasında örmeye başladığı "utanç duvarı"na karşı ölüm orucuna başlayan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ı desteklemek amacıyla bugün ilçede kepenkler inerken, halk sınırda toplandı.

Nusaybin'de kepenkler indi, halk sınırda

Hükümetinin Nusaybin ile Qamişlo arasında örmeye başladığı "utanç duvarı"na karşı ölüm orucuna başlayan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ı desteklemek amacıyla bugün ilçede kepenkler inerken, halk sınırda toplandı.

Mardin'in (Mêrdîn) Nusaybin (Nisêbîn) ilçesi ile Rojava'nın Qamişlo kenti arasındaki sınır hattında örülen "utanç duvarı"nın inşaatını protesto etmek amacıyla 3 gündür mayınlı alanda açlık grevinde olan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın eylemi ölüm orucu şeklinde devam ediyor.

Hükümet duvar inşaatının durdurulmasına ilişkin herhangi bir adım atmazken, bugün Nusaybin halkı da harekete geçti.

Gökkan'a destek için eylem yaptığı yerin yakınında toplanan ilçe sakinleri alkış ve zılgıtlar eşliğinde "Bijî serok Apo", "Bijî berxwedana YPG", "Direne direne kazanacağız" ve "Nusaybin seninle gurur duyuyor" sloganlarını attı.

Gençler def eşliğinde Kürtçe şarkı ve marşlar söyleyerek, Gökkan'a destek olurken,  zaman zaman volta attığı gözlenen Gökkan'ın halkla iletişime geçmesini engellemek amacıyla zırhlı araç ve çevik kuvvet polislerinin barikat kurduğu gözlendi.

Gökkan'ın eylemine destek veren ilçe sakinlerinden bazıları sınır hattının hemen karşısındaki bir binanın ikinci katına "Dîvarê şermê wê bîbe sembola dîjminahîya lî hemberî kurdan em rê nadin dîvarê şermê" pankartı astı.

Gökkan'a destek olmak için gecenin geç saatlerine kadar bekleyen yüzlerce kişi, gecenin ilerleyen saatlerinde dinlenmek için evlerine gitti. Sağlık görevlileri muayene amaçlı gece saat 01.30'da 2. Hudut Taburu Kenan Dağbaşı Kışlası'ndan Gökkan'ın bulunduğu yere gitti. Yaklaşık yarım saat Gökkan ile konuşan doktorlar, Gökkan'ı muayeneye ikna edemedi. Sabah saat 06.00'da Gökkan'ın yanına yeniden giden ve tansiyon ile kimi tetkikler yapan sağlık görevlileri Gökkan'ın sağlık durumunun iyi olmadığı ve bu nedenle bir an önce hastaneye yatırılması gerektiğini söyledikleri öğrenildi. Buna rağmen Gökkan'ın doktorların bu talebini kabul etmeyerek eylem alanını terk etmeyeceğini açıkladığı belirtildi.

Eylemini ölüm orucuna çeviren Gökkan'a destek amaçlı eczane ve fırınlar dışında ilçede bulunan tüm esnaflarda kepenk kapattı. Eyleme destek veren belediye çalışanlarının da iş bırakması sonucu sokaklarda çöplerin biriktiği görüldü. Öte yandan eyleme destek vermek amacıyla Qamişlo sınır hattına gelecek olan halkın Gökkan ile iletişim kurmaması için Rojava'da bulunan sınır tellerinin üzerine yeşil renkte bezlerin asıldığı görüldü. / anf

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2013, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER