Öcalan'ın dayısı Arslan toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede dün akşam yaşamını yitiren PKK lideri Abdullah Öcalan'ın dayısı Süleyman Arslan'ın cenazesi BDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, BDP Urfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Bilici, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş başta olmak üzere yüzlerce kişi tarafından Antep'in Nizip ilçesinde toprağa verildi.

Öcalan'ın dayısı Arslan toprağa verildi
Tedavi gördüğü hastanede dün akşam yaşamını yitiren PKK lideri Abdullah Öcalan'ın dayısı Süleyman Arslan'ın cenazesi BDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, BDP Urfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Bilici, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş başta olmak üzere yüzlerce kişi tarafından Antep'in Nizip ilçesinde toprağa verildi.


Yaklaşık üç aydır Akciğer Kanseri tedavisi gören PKK lideri Abdullah Öcalan'ın dayısı Süleyman Arslan dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü Özel Adana Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.  

Sabah saatlerinde Arslan'ın ailesi ve BDP'liler tarafından alınan Arslan'ın cenazesi gözyaşları eşliğinde onlarca araçlık konvoyla ikamet ettiği Adana'nın Yüreğir ilçesi Misis Beldesi'ndeki evine getirildi. Arslan'ın naaşı evinin bahçesinde bulunan kürsüye konularak, burada kısa bir merasim yapıldı. Merasimin ardından Arslan'ın naaşı sarı, kırmızı ve yeşil renklere bürünerek, Antep'in Nizip ilçesine doğru yola çıkarıldı. Konvoya, Mersin, Adana, Antep ve Urfa'dan gelen yüzlerce kişi katıldı.

Arslan'ın naaşı, Antep'in Nizip ilçesi girişinde bulunan Fıstık Hali önünde BDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, BDP Urfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Bilici, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, BDP Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, BDP Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, BDP MYK ve PM üyeleri, Mehmet Öcalan, Arslan'ın ailesi, BDP, HDP, MEYADER, TUHADER ve Barış Annelerinin yanı sıra yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Arslan'ın naaşı daha sonra konvoyla Nizip Asri Mezarlığı'na getirildi. Mezarlıkta bulunan gusülhanede dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Arslan'ın naaşı omuzlara alınarak, toprağa verileceği yere getirildi. 

Cenazenin dini vecibeleri yerine getirildiği sırada kısa bir konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Öcalan'ın dayısına olan hasretini anlattı. Kışanak, bu hasretin bir defa yapılan görüşmeyle giderilmeye çalışıldığını belirterek, "Biliyorsunuz ki Süleyman Arslan bir defa Kürt Halk Önderi ile görüştü. Bu hasret sadece bir kez giderilebildi. Acımız büyük, çok üzüntülüyüz. Allahtan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyoruz" dedi. Cenaze namazının ardından Arslan'ın naaşı omuzlara alınarak, toprağa verileceği yere getirildi. Arslan yakınlarının gözyaşları içinde toprağa verildi. Burada yapılan defin işleminin ardından Arslan'ın oğlu Mehmet Arslan kısa bir konuşma yaptı. Mehmet Arslan kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Kışanak ve beraberindeki seçilmişler ile törene gelenler tek tek Arslan ailesine başsağlığı dileklerini iletti. / anf

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER