ODTÜ'lülere polis saldırısı

Berkin Elvan'ın ölüm haberinin ardından ders boykotu yapan ODTÜ öğrencileri, kampüs içinde yürüyüş yaptı. Daha sonra Fizik Bölümü önünde toplanan öğrenciler, Kızılay'a yürüyüşe geçti.

ODTÜ'lülere polis saldırısı
Berkin Elvan'ın ölüm haberinin ardından ders boykotu yapan ODTÜ öğrencileri, kampüs içinde yürüyüş yaptı. Daha sonra Fizik Bölümü önünde toplanan öğrenciler, Kızılay'a yürüyüşe geçti. Öğrencilere akademisyenler ve üniversite çalışanları da destek verdi.


Kampüsün A1 kapısından Eskişehir yoluna çıkan öğrenciler, yolu trafiğe kapattı. Yürüyüşlerine devam eden öğrencilere önce TOMA'lar ardından da çevik kuvvet polisleri saldırdı. 

EN AZ 3 GÖZALTI

Yoğun saldırı karşısında ODTÜ'lüler kampüse geri çekildi. Bu esnada yolun karşı tarafındaki benzinliğe sığınan öğrencilere polisler saldırdı. Görgü tanıkları polislerin 4 öğrenciye şiddet uyguladığını 3 kadın öğrenciyi de gözaltına aldığını belirtiyor. 

1 KİŞİ BAŞINDAN YARALI

Kampüs içine çekilen öğrencilere polis saldırısı devam ediyor. Polisin attığı gaz bombası fişeği başına isabet eden bir kadın öğrenci yaralandı. Olay yerine ambulans geldi. Polis ambulansın bulunduğu bölgeye de gaz bombası attı. Yaralı öğrenci güçlükle ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı. 


ORTAOKULA BİBER GAZI

Geçtiğimiz günlerde dershaneye tazyikli su sıkan Ankara polisi, bugün de Berkin Elvan için okul bahçesinde eylem yapan ortaokul öğrencilerine gaz attı.

Ankara Mamak'ta bulunan Sibel İsmet Çatık Ortaokulu'nda öğrenciler Berkin Elvan için eylem yaptılar. Ancak polis ortaokul öğrencilerinin eylemine saldırdı. Okulun bahçesine gaz bombaları atıldı. Biber gazı okulun içine dolunca öğretmenler ve öğrenciler okul içinde zor anlar yaşadı.

Mamak'ta Ege Lisesi, Suzan - Mehmet Gönç Ticaret Meslek Lisesi ve Tuzluçayır Lisesi öğrencileri de Berkin Elvan için  ders boykotu yaptı. Öğlen saatlerinde sınıfları boşaltan öğrenciler, Tuzluçayır Meydanı'na yürüdü.

ÖĞRENCİLERDEN GAZ ALTINDA SLOGAN

Gençler Kızılay'a yürümek isteyince polis saldırdı. Bu esnada Mehmet Çekiç Ortaokulu da gaz altında kaldı. Öğretmenler de duruma isyan ederken, öğrenciler  pencerelerden “Berkin Elvan ölümsüzdür” diye slogan attılar. 

Tuzluçayır'da polis saldırısı devam ediyor. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER