ÖGC'nin çağrısı üzerine gazeteciler Diyarbakır'a geliyor

ÖGC'nin, bölgede yaşanan tabloyu yerinde görmek üzere Türkiyeli gazetecilere yaptığı çağrı üzerine, aralarında Celal Başlangıç, Mehveş Evin, Melda Onur gibi isimlerin yer aldığı bir gazeteci heyeti Diyarbakır'a geliyor.

ÖGC'nin çağrısı üzerine gazeteciler Diyarbakır'a geliyor
Özgür Gazeteciler Cemiyeti'nin (ÖGC), bölgede yaşanan tabloyu yerinde görmek üzere Türkiyeli gazetecilere yaptığı çağrı üzerine, gazeteci Celal Başlangıç, Mehveş Evin (Milliyet), Melda Onur (Eski CHP milletvekili ve gazeteci), Ayşe Yıldırım Başlangıç (Cumhuriyet), Özgür Korkmaz (Hürriyet), Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç, Disk Basın Başkanı Faruk Eren, Ergun Babahan (gazeteci) ve İsmail Saymaz'ın da (Radikal) aralarında bulunduğu bir grup gazeteci Diyarbakır'a geliyor.

24 Ağustos (Pazartesi) sabahı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlarıyla görüşecek gazeteci heyeti, ardından Lice ve Silvan'a gidecek.

İlçelerde yapılacak gözlem ve görüşmeler ardından Diyarbakır'a yeniden dönecek gazeteciler, kentte çalışan ulusal ve yerel basın-yayın kuruluşu temsilcilerle görüşecek.

25 Ağustos'ta ise Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde yaşanları görmek üzere Şırnak'a gidecek gazeteciler, tüm görüşmeler sonucunda elde edilen gözlem ve bilgileri yapılacak basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER