Okmeydanı'nda Ölen İkinci Kişinin Kimliği Açıklandı

Okmeydanı'nda hayatını kaybeden 2. kişinin, 1972 Giresun doğumlu Ayhan Yılmaz olduğu açıklandı.

 Okmeydanı'nda çıkan olaylarda, cenaze için geldiği cemevinde boynundan vurulan Uğur Kurt'un ölümünden sonra çıkan olaylarda, atılan bir el yapımı bombanın patlaması sonucu ağır yaralanan ve kimliği belirlenemeyen kişinin de hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Kimliği akşam saatlerde açıklanan şahsın 1972 doğumlu Ayhan Yılmaz olduğu açıklandı.


PSİKOLOJİK SORUNLARI VARMIŞ

Okmeydanı'nda göstericilerin attığı bombanın patlaması sonucu gözünden vurularak ağır yaralanan ve dün hayatını kaybeden kişinin 42 yaşındakiAyhan Yılmaz olduğu belirlendi.

Sivas nüfusuna kayıtlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu öğrenilen Yılmaz'ı annesi teşhis etti. Kağıthane'de oturduğu öğrenilen Yılmaz'ın tesadüfen olay yerinden geçtiği bildirildi.

Ayhan Yılmaz'ın bazı adi suçlardan dolayı poliste suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

VALİ AÇIKLADI: KAYBETTİK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün saat 12:20'de yaptığı açıklamada dün akşam ağır yaralanan kişinin de vefat ettiğini duyurdu.

Mutlu, dün akşam Uğur Kurt'un ölümünün ardından Okmeydanı'nda yaşanan olaylarda yaralanan 1 vatandaşın daha hayatını kaybettiğini belirterek, "3 el yapımı parça tesirli bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bu olaylarda 7 polis memurumuz, 2 vatandaşımız da yaralandı. Ağır yaralanan vatandaşımızdan biri az önce vefat etti." dedi.

DÜNÜN BİLANÇOSU

Mutlu, dün akşam Uğur Kurt'un ölümünün hemen ardından Okmeydanı'nda yaşanan olaylar sonucunda 1 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirterek, "Bölgede bazı kişileri ellerinde silahları ile ele geçirdik. Onun akabinde 3 el yapımı parça tesirli bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bu olaylarda 7 polis memurumuz yararlandı ve 2 vatandaşımız da yaralandı. Yüzüne isabet eden o parça tesirli materyal sonucunda hayatını kaybetti. Dün yaralı polis memurlarımız tedavilerinin ardından ayrıldılar. 1 polis memurumuzda daha sonra ayağından tabancayla yaralanmıştı. Toplam yaralı memur sayımız 8, bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın yanında bir vatandaşımız daha vardı onun durumu hayati tehlike arz etmiyor" dedi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Okmeydanı'nda dün akşam 1 kişinin öldüğü, 7 polisin de yaralandığı patlamayla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, ölüm ve yaralamalara neden olan parça tesirli bombaların dışında, 5 ses bombası ile 2 parça etkili bomba dana kullanıldığı belirtildi.

Emniyet açıklaması şöyle:

"Dün akşam saatlerinde Okmeydanı Şark Kahvesi bölgesinde meydana gelen patlama sonucu 1 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 1 vatandaşımız ile 7 emniyet görevlisinin yaralanmasına yol açan yerde, illegal örgüt mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik patlayan parça basınç etkili bombaların haricinde, ayrıca 5 adet ses bombası ve 2 adet ise atılıp patlamayan parça basınç etkili bomba daha kullanılmıştır."
Bombalar, Emniyet Müdürlüğü'nde basına da gösterildi. / Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER