Onbinler Kobane yolunda

IŞİD çetelerinin saldırısı altında bulunan Kobanê halkının verdiği direnişi büyütmek amacıyla Kobanê'ye sınır olan Urfa'nın Suruç ilçesine akın eden halk Kuzey Kürdistan'ın il, ilçe ve köylerinden gidişleri gece boyunca sürdü.

Onbinler Kobane yolunda
IŞİD çetelerinin saldırısı altında bulunan Kobanê halkının verdiği direnişi büyütmek amacıyla Kobanê'ye sınır olan Urfa'nın Suruç ilçesine akın eden halk Kuzey Kürdistan'ın il, ilçe ve köylerinden gidişleri gece boyunca sürdü. Bazı il merkezleri ise saldırıların protesto edildiği eylemlere sahne oldu. 


Kobanê'ye saldıran IŞİD çetelerine karşı Rojava halkı ile birlikte direnişi büyütmek amacıyla DBP Genel Merkezi'nin parti örgütlerine geçtiği seferberlik talimatıyla birlikte başta Kuzey Kürdistan kentleri olmak üzere Türkiye kentlerinden sınıra doğru başlayan akışlar devam ediyor. Ayarlanan otobüsler yada özel araçlarıyla dünden itibaren sınıra doğru yola çıkan halk, Kobanê halkı ile yan yana durmaya gitti.

Siirt'ten çok sayıda kişi, IŞİD çetelerinin saldırısı altında bulunan Kobanê halkına destek amacıyla Suruç'taki Kobanê sınırına hareket etti. 

DBP ve HDP İl, ilçe ve belde yöneticileri, Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, ilçe ve belde belediye eş başkanları, İHD ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi bugün sabah erken saatlerde itibaren Kobanê halkına destek amacıyla Suruç'taki Kobanê sınırına hareket etti.

Şırnak Silopi'den de çok sayıda kişi Suruç'a doğru hareket etti. Kobanê'ye saldıran IŞİD çetelerinin sınır geçişlerinin önüne geçmek amacıyla, sabahın erken saatlerinde DBP ilçe binası önünde toplanan çok sayıda kişi, otobüslerle Suruç'a doğru hareket etti. Ayarlanan otobüslerin dışında kimi kişiler de kendi imkanları ile Suruç sınırına hareket etti. 

YDG-H VE YDGK-H ÜYELERİ AMDE’DE EYLEM YAPTI

YDG-H ve YDGK-H üyesi bir grup, Amed’de, IŞİD çetelerinin Kobane'ye yönelik saldırılarını ile Kürtçe eğitim veren okullara mühür vurulmasını protesto etti. Merkez Sur ilçesi Lalebey Mahallesi Turistik Caddesi üzerinde bir araya gelen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu ve YDG-H yazılı tişörtler giyen gençler, ''TC'nin korkusu YDG-H ordusu'', ''Bijî serok Apo'', ''Bijî berxwedana YPG'' ve "Şehîd namirin'' sloganları attı. 
YDG-H ve YDGK-H üyeleri, Sur içinde bulunan Melik Ahmet Lisesi, Tevfik Fikret İlkokulu ve İsmet Paşa İlkoluna ses bombası attı. Ardından Turistik caddesinde yolu trafiğe kapatan gençlere, TOMA ve zırhlı araçlarla olay yerine gelen polislerce tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombası ile saldırdı.  Polislere gençlerin de taş, molotof kokteyli ses bombası ve havai fişekler ile karşılık vermesi üzerine başlayan çatışmalar, uzun süre devam ederken, olaylar diğer ara sokaklar ve mahallelere de yayıldı. 

Geç saatlere kadar süren çatışmalar Fatihpaşa mahallesinde gençlerin ara sokaklara dağılması ile son buldu.

IŞİD’İN SALDIRILARINA SİİRT’TE ÖFKE VARDI

IŞİD çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırıları Siirt'te de gençler tarafından dün gece düzenlenen eylemler ile protesto edildi. Conkbayır mahallesinde bulunan hayvan pazarı önünde bir araya gençler, yolda ateşler yakarak "Kürdistan IŞİD'de mezar olacak", "Bijî berxwedana YPG, YPJ" ve "Biji berxedana Kobanê' sloganları attı. 

Gençlerin eyleminin başlamasından kısa bir süre sonra olay yerine gelen polisler, gençlere TOMA araçlarıyla tazyikli su sıktı. Gençlerin de polise taşlar ve havi fişekler ile karşılık vermesi üzerine olaylar başladı. Olaylar uzun süre devam ettikten sonra son buldu.  / Firatnews 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER