Oy kullanmak için randevu almayı unutmayın!

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Avrupa’daki seçmenler de ilk kez sandık başına gidecek. Seçmenler oylarını randevu alarak kullanacaklar.

Oy kullanmak için randevu almayı unutmayın!
Cumhurbaşkanlığı seçimi için Avrupa’daki seçmenler de ilk kez sandık başına gidecek. Seçmenler oylarını randevu alarak kullanacaklar. Yetkililer, şu anda oy için en önemli hususun randevu almak olduğunu belirtiyor. Seçmenler 21-24 Temmuz tarihleri arasında randevu alıp 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında ilk tur için sandık başına gidecek.  


İLK TUR SEÇİMLER 31 TEMMUZ-3 AĞUSTOS'TA

Yurtdışında ilk turu 31 Temmuz-3 Ağustos 2014 ve (ikinci tura kalması halinde) ikinci turu 17-20 Ağustos 2014 yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için geriye sayım başladı.

Avrupa'da yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlıkları devam eden herkes Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanabilecek.

Seçimlerde oy kullanabilmek için Yurtdışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı olmak gerekiyor. Seçmenlerin, Yurtdışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı olup olmadıklarını Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın internet sitesinden (https://www.ysk.gov.tr) kontrol etmeleri mümkün.

OY KULLANMAK İÇİN RANDEVU ALINMALI

Adresi değişen ve Yurtdışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı olmayan vatandaşların, 9 Temmuz'a kadar konsolosluklara bildirimde bulunması gerekiyordu. Ancak bu, bildirimde bulunmayanların oy kullanamayacağı anlamına gelmiyor.

NAV-DEM Eş Başkanı Yüksel Koç, „Bizim seçmenlerimiz yanlış anlayabiliyor; zannediyor ki, ayın 9'una kadar konsolosluğa gitmediyse oy kullanamayacak. Eğer adreste bir değişiklik olmamışsa zaten Yurtdışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlıdır. Bu nedenle 9 Temmuz'a kadar değişik nedenlerle başvuramamış yurttaşlar da mutlaka nerede oy kullanacaklarını internetten kontrol etmelidir. Eğer kontrol etmek konusunda sıkıntı yaşıyorlarsa Kürt Toplum Merkezlerine başvurarak yardım alabilirler“ uyarısında bulundu.

RANDEVU İŞLEMLERİ 21-24 TEMMUZ ARASI

Bu seçimlerin en önemli özelliği, oy kullanmak için randevu almanın gerekmesi. Sözkonusu işlem, 21 Temmuz 2014 (Türkiye saatiyle 08:00’da başlayacak) ile 25 Temmuz 2014 (Türkiye saatiyle saat 17:00’da sona erecektir) tarihleri arasında gerçekleşecek. Oy verme gününü belirlemeyen seçmenler için oy verme gün ve saat aralığı ile oy kullanacakları sandıklar, 'SEÇSİS Oy Verme Günü Belirleme Sistemi' tarafından otomatik olarak belirlenecektir. Yani randevu alamayanlar da oy kullanabilecek.

Oy kullanmaya giderken T.C. kimlik numaralarını gösteren nüfus cüzdanları veya pasaportları bulundurmak zorunlu.  

Bulundukları ülkelerde kurulacak sandıklarda oy kullanamayacak olanlar gümrük kapılarında aşağıda sunulan tarihlerde oy kullanabilecek:

* Gümrüklerde birinci tur oy verme işlemi: 26 Temmuz 2014 - 10 Ağustos 2014.

* Gümrüklerde ikinci tur oy verme işlemi: 17 Ağustos 2014 - 24 Ağustos 2014.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 23:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER