Özel: 'Düzenleme ile 4 bin değil 17 bin istismarcı kurtulacak'

CHP Grup Başkanvekili, AKP'nin yaptığı düzenlemenin kanunlaşması halinde 4 bin değil 17 bin istismarcının cezadan kurtulacağını açıkladı.

Özel: 'Düzenleme ile 4 bin değil 17 bin istismarcı kurtulacak'
CHP Grup Başkanvekili, cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda cezayı ortadan kaldıran önergenin Bakan Bozdağ'ın çantasından çıktığını söyledi. Özel"e göre düzenleme kanunlaşırsa 4 bin değil 17 bin istismarcı cezadan kurtulacak.


Cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesine yol açacak AKP önergesine dönük tartışmalar büyüyor. 

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberinde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel cinsel istismar suçlarına bir nevi af getiren düzenlemenin arka planını ve bundan sonra ne yapacaklarını anlattı: “Tasarı görüşmesinde sona doğru gelmiştik. Önerge Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın çantasından çıktı. Gözlerimle gördüm. AKP’li altı milletvekiline imzalatılıp sunuldu. İmzadan sonra fotokopisi çekilip, oylamaya 2 dakika kala bize verildi. Görünce gözlerime inanamadım.”

Önergeyi gördükten hemen sonra Bakan Bozdağ’ın yanına gittiğini anlatan Özel, Genel Kurul’a ara verilip konuşulmasını istediğini belirtti. Özel’e göre Bakan Bozdağ bunu kabul etmedi. Bunun üzerine MHP ile ortak hareket edilerek yoklama ile oylamanın Salı’ya kalması için çalışıldı.

‘BU GECE OLMAZSA SALI’YA HİÇ GEÇMEZ’

CHP Grup Başkanvekili Özel önergenin Salı gününe kalmasını istemeyen Bakan Bozdağ’ın “Bu gece geçiremezsem Salı günü hiç geçiremem. Türkiye ayağa kalkar, dışarıdan baskı gelir. Bunun siyasi sorumluluğunu üstleniyorum. Geçecek” dediğini öne sürdü. CHP’li Özel de buna izin vermeyeceklerini belirterek içtüzük haklarını kullanarak oylamanın Salı’ya kalmasını sağladıklarını anlattı.

MUHALEFETE GÖRÜŞME TALEBİ GİTMEDİ

Başbakan Binali Yıldırım, AKP grubuna, büyük tartışma yaratan düzenlemeyle ilgili muhalefet partileriyle görüşme talimatı vermişti. CHP’li Özel henüz böyle bir görüşme talebi gelmediğini ama hafta başında görüşmeyi umduklarını söyledi.

’17 BİN İSTİSMARCIYA KURTULUŞ BİLETİ’

Verilen önergedeki sıkıntılara dikkat çeken Özel, düzenleme mevcut haliyle kabul edilirse söylendiği gibi ‘4 bin değil 17 bin cinsel istismarcıya kurtuluş bileti sağlanmış olacağını’ söyledi.

‘TECAVÜZCÜYE AF, VERGİ AFFINA DÖNER’

Özel’e göre, kanunu çıkartıp 4 bin cinsel istismarcıya af sağlamanın bir sakıncası da sonrasında oluşacak beklenti. Özel, “Bu af çıkarılrsa SGK, Bağ-Kur, vergi affı gibi rutinleşen bir affa döner. Bedelli askerlik gibi bitmeyen bir beklenti yaratır” dedi.

‘KOMİSYONA ÇEKİLSİN’

Söz konusu düzenlemenin tasarıdan çıkarılıp komisyona çekilmesini isteyen CHP’li Özel, gerçek bir mağduriyet varsa bunun muhalefet partileri, sosyal taraflar, kadın örgütleri ve bilim insanlarıyla değerlendirildikten sonra bir karara varılması gerektiğini anlattı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER