Pavey, AP'de Söz Hakkını 'Gezi Anneleri'ne Verdi

CHP İstanbul Milletvekili Pavey, AP’de konuşma hakkını kullanmayarak kendi hazırladığı, Gezi direnişinde hayatını kaybeden gençlerin annelerinin konuştuğu “Anne” belgeselini gösterdi.

Pavey, AP'de Söz Hakkını 'Gezi Anneleri'ne Verdi
Sayfı Sarısülük: Benim oğlum kötü bir şey yapmadı. Annesi, bacısı, halkı için oraya gitti. Katil biliniyor ama... ‘polisim destan yazdı’ diyor, vermiyor. Polis destan yazmadı, benim oğlum destan yazdı.

Hatice Cömert: Pazartesiyi hiç sevmem, o gün oğlum öldü.

Emel Korkmaz: Her ülkede yapıldığı gibi demokrasi özgürlük için bu insanlar sokağa çıktı. Kimse saldırmadı, sadece polisler saldırdı.

Gülsüm Elvan: Çocukluğunu yaşayamadı; yaşattırmadılar...

Emsal Atakan: Ölürsem ağlamayacaksın üzülmeyeceksin dedi. Ben anayasal hakkımı kullanıyorum, şerefimle alana çıkıyorum. Bizim elimizde silah yok, hiçbir şey yok dedi.

Nuray Gedik: Kardeşi, “Anne” dedi “Abim tanınmaz halde…”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Avrupa Parlamentosu’nda 20 Mart’taki konuşmasını yapmayarak süresini kendi hazırladığı “Anne” (Mom) belgeselinin gösterimine ayırdı.

Pavey, dokuz dakikalık belgeselde Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenAli İsmail Korkmaz’ın annesi Emel KorkmazBerkin Elvan’ın annesiGülsüm ElvanAhmet Atakan’ın annesi Emsal AtakanAbdullah Cömert’in annesi Hatice CömertEthem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük ve mahallesindeki uyuşturucu çetelerine karşı yürürken başından vurulan Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik’e söz veriyor.

Radikal’den Hakkı Özdal’ın haberine göre, Pavey, “Yerimi annelere vermeyi seçtim” diyor ve ekliyor:

“Bu çalışma isimsiz bir çalışma değil, doğrudan kaybettiğimiz çocuklarımızla ilgili bizim duruşumuzu göstermek için yapıldı. Berkin'in cenazesi bu kederin son noktasıydı. Bu çalışmayı yaparak, kendi çapımda annelerin acısını taşımak istedim.” 
Pavey, bundan sonra çağrıldığı dünyanın diğer parlamentolarında da söz hakkından vazgeçerek bu videoyu izleteceğini ifade etti.

AP’de belgeseli izleyenlerin çok etkilendiğini belirten Pavey, “Çocuğunu koruma hakkı bile elinden alınmış annelerin sözcüklerinden daha güçlü ne olabilir ki? Ulaşamadığım için acısını buraya taşıyamadığım annelerden özür diliyorum. Ama biliyorum ki izledikleriniz onları da temsil ediyorlar” dedi. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER