Pendik ve Yalova'da HDP bürolarına saldırı

HDP’nin Yalova’nın Altınova ilçesindeki seçim irtibat merkezi silahlı, İstanbul’un Pendik ilçesindeki seçim irtibat bürosu da taşlı saldırıya uğradı.

Pendik ve Yalova'da HDP bürolarına saldırı

2015 genel seçimleri çalışmalarını sürdüren HDP’nin seçim irtibat bürolarına saldırılar devam ediyor. Yalova’nın Altınova ilçesinde ve İstanbul Pendik’teki seçim irtibat bürosuna saldırılar gerçekleştirildi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre; Altınova ilçesindeki HDP seçim irtibat merkezi dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda, 4 mermi seçim irtibat merkezinin camlarına isabet ederken, büroda kimse bulunmamasından kaynaklı yaralanan olmadı.

Saldırı haberini almalarının ardından sabah saatlerinde olay yerine giden HDP yöneticileri ve HDP Yalova milletvekili adayları Nizamettin Öztürk ve Aynur Erbay emniyet yetkilileri ile görüştü.

Olay yerine gelen inceleme ekipleri bir tutanak hazırladı.

Seçim bürosunun ise resmi açılışının bugün yapılacağı belirtildi.

Pendik’te de saldırı

İstanbul Pendik’te ise Esenyalı Mahallesi’nde bulunan seçim irtibat bürosuna dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce taşlı saldırı düzenlendi.

Büronun kapalı olduğu saatte gerçekleşen saldırıda büronun önündeki araçlar saldırıdan zarar gördü.

Saldırı haberini alan HDP yöneticileri de gece saatlerinde büro önünde toplanıp polisi olay yerine çağırarak saldırı ile ilgili tutanak tutturdu.

Milas’ta saldıranlar yakalandı

Bu arada dün Milas’ta, HDP seçim bürosuna saldıranlar yakalandı.

Seçim irtibat bürosunun camlarını kırdıktan sonra kaçan iki kişi güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından kimlikleri tespit edildi.

Milas Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, her iki saldırganı da dün akşam saatlerinde ilçe merkezinde yakaladı. Emniyete götürülen saldırganların, yarın Muğla Savcılığı’na çıkarılacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER