Şemdinli'de Yamaç Paraşütü Heyecanı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde Hakkari Valiliği, Şemdinli Kaymakamlığı ve askeri yetkililerin girişimleriyle Şemdinli semaları yamaç paraşütleriyle renklendi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari Valiliği, Şemdinli Kaymakamlığı ve Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı girişimleriyle ilçenin tanıtımını yapmak ve yamaç paraşütüyle ilgilenen sporcuları bölgeye çekmek amacıyla program hazırlandı.

Kaymakamlığın daveti üzerine Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki doğa sporları ve havacılık kulüpleri üyeleri, ilçenin karşısında bulunan Goman Dağı'ndan havalanarak Şemdinli semalarını adeta renk çümbüşüne dönüştürdü.

İlçe Jandarma Komutanlığı koordinesinde yamaç paraşütü yapabilmek için sıraya giren vatandaşlar, aldıkları bilgilerin ardından alanında uzman pilotlarla uçarak, hayatlarında ilk kez yamaç paraşütü yapmanın keyfini çıkardı.

Şemdinlilerle yamaç paraşütü keyfini yaşayan Şemdinli Cumhuriyet Savcısı Osman Öztürk; “ Öncelikle bizlere bu şansı veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birçok şeyi Şemdinli’de yaşadım. Helikoptere de ilk defa Şemdinli’de bindim. Bugün de ilk defa Hamza hocam ile beraber yamaç paraşütünü Şemdinli’de deneme şansım oldu. İnşallah bu spor burada gençler tarafından yaygınlaşır. Yaygın yapılan bir spor. Buranın doğası, hava şartları buna müsait. Bu şansı Şemdinliler kullanabilirler. Emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şemdinli’de Hakim olan Ramazan Baltacı ise; “ herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle Hakkari Valiliği’ne, Şemdinli Kaymakamlığı’na. Çok güzel bir duyguydu. Herkese tavsiye ederim. Az önce belirttiğim gibi her ne kadar aşağıdan tehlikeli bir spor gözükse de hiçbir tehlikesinin olmadığını bizzat gördüm. Herkese çok teşekkür ederim. Özellikle beni uçuran Hamza beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şemdinli’de sınıf öğretmenliği yapan ve yamaç paraşütü keyfini yaşayan Merve Ökmen ise; “ heyecanlıydı. Kalkarken biraz sıkıntılı oldu. Biz üç kişi ile uçuşa kalktık. Ardından bir kişi atlayarak gösteri yaptı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yamaç paraşütü organizasyonluğu yapan profesyonel paraşütçü Mustafa Dursun da, “ Buradaki gençlerin, buradaki insanların daha farklı aktiviteler organize etmek amacıyla bu tür aktiviteler düşündük. Ben de birebir yamaç paraşütü sporu ile uğraşıyorum. Tabi bunu insanlara sevdirmek ve burada bu faaliyeti başlatmak amacıyla burada bulunuyoruz. Bölge dağlık ve yükseltinin çok olması sebebiyle bu tür sporlara çok elverişli. Birçok insan yurt dışında para harcayıp bu tür bir coğrafyaya gitmek isterken bizim dibimizde böyle bir coğrafyanın kullanılmaması ne yazık ki acı bir durum. Bundan sonraki aşamalarda burada bu sporu sevdirip, eğitimlerini verip, buradaki her insanın uçma ve havacılık sevdasıyla bu tür spor sağlamayı düşünüyoruz. İnsanların bu spora karşı olan izlenimlerini gördük. Gayet memnuniyet verici, gençlerin, çocukların her yaşta insanın gerçekten bu tutkuya karşı açlıkların olduğunu gördük. Ve hepsi burada bir eğitimin verilmesi bu sporun burada devam etmesini istiyorlar. Şemdinli’de bu sporun devam etmesi için girişimlerimiz olacak. Yerel yönetimlerle görüşüp bu konuda destek talep edip; halktan ve resmi kurumlardan gerekli desteği aldıktan sonra burada profesyonel ekip tarafından eğitim çalışmalarına başlayıp bu konuda eğitim almak isteyen sevdalıların eğitimlerini tamamlayıp bu spora aktif olarak başlatmayı düşünüyoruz” dedi.

Hayatında ilk kez yamaç paraşütüyle uçan Şemdinliler de oldukça heyecanlı olduklarını söylediler.
Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 12:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
rojava
rojava - 9 yıl Önce

Gökte ilk paraşütü gördüğüm zaman çocuk gibi heycanlandım:) şemdinlinin böyle güzel etkinliklere ihtiyacı var gerçekten burası yer yüzünde bi cennet bilenler bilir zaten ama bilmeyenler gelip görsün bence bizim cenneti

navşarlı
navşarlı - 9 yıl Önce

çok güzel bir etkinlik.devamı da olsun navşarımızın böyle etkinliklere ihtiyacı var .şimdi yüksekten seyri ne güzeldir navşarımın yaaaaaa

Ziynet gülcan
Ziynet gülcan - 9 yıl Önce

geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve bütün insanlık adına muhteşem bir organizasyon büyük emek istemeyen bir oradan hayata başka pencereden bastırabilen aktivite emeğinize sağlık mustafa dursun komutanım.gelecekteki çalışmalınızda başarılar.

Ziynet gülcan
Ziynet gülcan - 9 yıl Önce

Çok büyük emek isteyen olacak

SIRADAKİ HABER