Pervin Buldan: Yürüyüşümüzü engelleyemeyeceksiniz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokrasi Yürüyüşü kapsamında İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde konuştu. Buldan, HDP'li vekil ve eşbaşkanların tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'ne hareket edeceklerini, yarın ise Ankara'da deklarasyon açıklayacaklarını söyledi.

Pervin Buldan: Yürüyüşümüzü engelleyemeyeceksiniz
HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’nün Edirne kolunun İstanbul’daki etkinlikleri Sultanbeyli’de devam etti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, farklı etkinliklerle yürüyüşün devam edeceğini söyledi.

Sultanbeyli’de konuşan Buldan, yarın Ankara’da deklarasyon açıklayacaklarını belirtti. Buldan, “Halkımızla bir araya gelmemize sizin faşizm koşullarınız engel olamaz. HDP’nin darbeye karşı yürüyüşünü hiçbir şekilde hiçbir şartta engelleyemeyeceksiniz. Biz bu ülkede barışın, demokrasinin ve özgürlüklerin teminatıyız. Biz demokrasiyi ve barışı savunan partiyiz” dedi.

Ziyaret öncesinde cezaevi bölgesinde yoğun polis tedbirleri alındı.

KANDIRA CEZAEVİ’NE GİDECEKLER

Kandıra Cezaevi’ne hareket edeceklerini belirten Buldan, partilerinin tutuklu milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve üyelerinin isimlerini tek tek saydı. Buldan, saydıkları isimlerle dayanışma içerisinde olduklarını bir kez daha göstereceklerini vurgulayarak, “Haksız bir şekilde iradeleri gasp edilmiş milletvekillerimiz ve eşbaşkanlarımızın cezaevlerinde haksız bir şekilde tutulduklarını biliyoruz. Bu hukuksuzluklara karşı başlattığımız yürüyüşümüz amacına ulaşacaktır. Arkadaşlarımız özgür kalana kadar yürüyüşümüz devam edecektir” dedi.

DEKLARASYON AÇIKLANACAK

Kendilerine gösterilen ilgiye ve yürüyüşlerinde emekleri olanlara teşekkür eden Buldan, şunları söyledi: “Demokrasi yürüyüşümüzü yarın Ankara’da tamamlıyoruz. Ankara’da belirli bir yerde, bir deklarasyonla birlikte yürüyüşümüzü tamamlayacağız. Ancak bu yürüyüşü sonlandırmayacağız. Farklı etkinliklerle sizlerle bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Bu yol uzun bir yol. Bu yolun sonunda barış, demokrasi ve adalet var” dedi. (MA - DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2020, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER