Peşmerge, IŞİD'in Ekonomi Kaynağını Ele Geçirdi

Peşmerge, Kerkük'ün güneyinde IŞİD'e ekonomik güç sağlayan Habbaze Petrol Kuyularını ele geçirerek örgüte ağır bir darbe vurmayı başardı.

Peşmerge, IŞİD'in Ekonomi Kaynağını Ele Geçirdi
Irak'ta Peşmerge güçlerinin, Kerkük'ün güneyindeki Habbaze Petrol Kuyularını ve diğer kaybedilen bölgeleri, terör örgütü IŞİD'den geri aldığı bildirildi. Böylece, peşmerge örgütün savaşta kullandığı silahları almak için kullandığı petrol yataklarından birini alarak örgüte ekonomik alan ağır bir darbe vurmayı başardı.

IRAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Operasyonda görev alan General Hiva Abdullah, yaptığı açıklamada Irak için büyük öneme sahip olan Habbaze Petrol Kuyuları ile Mektep Halit ve Meryembeg köylerinin kurtarıldığını belirtti.

"IŞİD'İ PÜSKÜRTTÜK"

Abdullah, Erbil'den ve diğer bölgelerden ağır silahlar eşliğinde gelen takviye güçlerlesabah gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlar sonucu IŞİD'in, Kerkük'ün güneyinde püskürtüldüğünü ifade etti.

"15 CESEDİ BIRAKIP KAÇTILAR"

IŞİD militanlarının 15 cesedi geride bırakarak kaçtığını aktaran Abdullah, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının hava saldırısıyla Peşmergeye ciddi bir destekte bulunduğunu kaydetti. Abdullah, savaş uçaklarının, IŞİD'in elindeki çok sayıda zırhlı aracı etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER