'PKK yaptı' denilen bombalı saldırı miras cinayeti çıktı

Şırnak'ın Uludere ilçesinde araçlarına konulan bombanın patlaması sonucu ölen 3 kamu görevlisinin katil zanlıları tutuklandı. Basına, “PKK’nin araca tuzakladığı bomba infilak etti” şeklinde yansıtılan olayın, aile içi cinayet olduğu açıklık kazandı.

'PKK yaptı' denilen bombalı saldırı miras cinayeti çıktı

Şırnak'ın Uludere İlçesi’nde çalıştıkları kamu kurumlarına gitmek üzere bindikleri araca konulan bombanın patlaması sonucu 3 kişinin öldüğü olay, saldırıdan 4 ay sonra aydınlandı.

9 Şubat’ta, bindikleri aracın patlatılması sonucu, Tapu Müdürlüğü’nde çalışan Ahmet Ertaş, Devlet Hastanesi’nde çalışan Diyar ve Abdulkerim Oslu hayatlarını kaybetmişti.

Yaşanan bu olay basına, “PKK kamu görevlilerinin içinde bulunduğu aracı, uzaktan kumanda ile infilak ettirdi” şeklinde yansımıştı.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre; jandarma ekipleri, 4 ay süren çalışmanın ardından, araca bombayı Ahmet Ertaş’ın eşi Z.E. ve oğlu M.E. ile bir yakınlarının yerleştirdiğini belirledi.

Operasyonla gözaltına alınan üç kişi suçlarını kabul etti.

Savcılıkta verdikleri ifadenin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen 3 kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu.

DHA’nın haberinde; Z.E.’nin kocası Ahmet Ertaş’ın parası ile mülküne el koymak, ölümünden sonra devletin vereceği tazminat ve maaşı almak için plan yaptığı, oğlu M. E. ve adı açıklanmayan 3’üncü bir kişi ile birlikte hareket ederek araca bomba koyarak “terör saldırısı” süsü verdikleri belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER