Yüksekovalı çocuklar için 'şeker kampanyası'

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eşbaşkanı Alaattin Dağhan, Ramazan Bayramı dolayısıyla Yüksekovalı çocuklara yönelik "Şeker Kampanyası" başlatacaklarını duyurdu.

Yüksekovalı çocuklar için 'şeker kampanyası'

78 günlük yasağın kısmen kaldırıldığı Yüksekova için Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde başlatılan "Kardeş Aile Kampanyası" devam ediyor. Kampanyaya ilişkin bilgi veren Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Van Şubesi Eşbaşkanı Alaattin Dağhan, yasağın kaldırılmasının ardından kente yaklaşık 30 kamyon gıda ve temel ihtiyaç malzemesi gönderdiklerini ancak talebin fazla olmasından kaynaklı yardımların yeterli olmadığını söyledi. 

Kentte barınma sorununun devam ettiği bilgisini paylaşan Dağhan, kısa vadeli çözümü için gönderilen çadırların Yüksekova Kaymakamlığı tarafından engellendiğini ifade etti. Dağhan, "Gönderdiğimiz çadırların kurulması engellendi, yardımlar da zaman zaman engellenmek istendi. Bunlara karşın biz dernek olarak yardımları sürekli ulaştırmaya çalıştık, çeşitli kampanyalar başlatıldı. Bunlara halkımız ilgi gösterdi, ancak bunlar yeterli değil daha fazla destek verilmesi gerekiyor" diye konuştu. 

'Dayanışma sürekli olmalı'

Dernek öncülüğünde başlatılan "Kardeş Aile Kampanyası"na yaklaşık olarak 400 ailenin başvurduğunu ancak yalnızca 200 aileyle iletişime geçilebildiğini vurgulayan Dağhan, şöyle devam etti: "Kardeş aile kampanyasına katılanların bazıları bir sefere mahsus destekte bulundu. Daha sonra bu ailelerle de iletişim kesildi. Böyle olmaması gerekiyor, destek sadece bir defa için değil sürekli olmalı. Gever halkıyla sürekli olarak dayanışmak gerekiyor." 

'Fitre ve zekatlar Gever'e'

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldığını da hatırlatan Dağhan, çocuklar için "Şeker Kampanyası" başlatacaklarını dile getirerek, kampanyaya destek çağrısında bulundu: "Bu bayramda Geverli çocuklar yalnız bırakılmamalı. Her çocuk için bir şeker bile yeterli olabilir." Müslüman halkın fitre ve zekatlarını Gever halkına gönderilmesini çağrısında bulunan Dağhan, "Bu bayramda özellikle Wan halkı fitre ve zekatlarını Gever halkına göndererek dayanışma içerisinde olmalıdır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER