PKK'li Azat Yiğit'in cenazesi Şemdinli'de defnedildi

Şemdinli İlçesi'nde yaşanan çatışmada yaşamını yitiren PKK'li Azat Yiğit'in (Baz Feraşin) cenazesi Şemdinli şehir mezarlığında toprağa verildi.

ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli İlçesi'nde yaşanan çatışmada yaşamını yitiren PKK'li Azat Yiğit'in (Baz Feraşin) cenazesi Şemdinli şehir mezarlığında toprağa verildi. 


Şemdinli İlçesi'nin şehir girişinde bulunan Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi civarında 18 Ağustos günü PKK'liler ile askerler arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden PKK'li Azat Yiğit'in (Baz Feraşin) cenazesi Hakkari'de yapılan otopsinin ardından Şemdinli ilçesine getirildi. Burada dini vacibeleri yerine getirilen PKK'li Yiğit'in cenazesi sloganlarla şehir mezarlığına götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, "Bugün biz bu topraklarda halkımızın çocuklarını toprağa veriyoruz. Bugün bazı kardeşlerimiz Erbil'e (Hewlêr) gitmişler. Sizin vatanınız hiçbir şey olmamış. Sizi niye topraklarınızı vatanınızı terk ediyorsunuz, niye kardeşlerinizi yalnız bırakıyorsunuz? Biz bugün bunu biliyoruz ki, bu vatan ve topraklar su ile değil kan ile sulandı. Bu toprakları bırakırsak zindanlara düşenlerin, tutukluların, hakarete uğrayan ailelerin hesabını kim soracak? Bugün o duruma düşenlere sahip çıksaydık acaba bunlar önümüze çıkacak mıydı" dedi.

Ardından konuşan PKK’li Azad Yiğit’in annesi Fatma Yiğit, cenazeye katılanlara teşekkür ederek "Azat'ım kürdistan'ın şehidi, tüm Kürtlerin şehidi, Şemdinli'nin şehidi ve Öcalan’ın şehididir. Erdoğan lütfen artık, bu savaşı durdur. Ben yandım başka anaların yüreği yanmasın. Ne asker ne polis nede gerillanın kanı dökülmesini istemiyoruz. Benim oğlum son şehit olur inşallah" dedi.

Cenaze törenine HDP Hakkari Milletvekilleri Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan'ın yanı sıra HDP, DBP yöneticileri, Belediye eş başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yiğit'in taziyesi Şemdinli Kaya Halı Saha tesislerinde kabul ediliyor.


Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 11:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
nawsarli
nawsarli - 9 yıl Önce

Mekanın cennet olsun canı!m aben seni unutursam kalbim kurşun olsun

Roj
Roj - 9 yıl Önce

Mekanın cennet olsun seni asla unutmayacağız ŞEHİT NA MIRIN

Roj
Roj - 9 yıl Önce

Mekanın cennet olsun seni asla unutmayacağız ŞEHİT NA MIRIN

Gulaciya
Gulaciya - 9 yıl Önce

Mekanin cennet olsun.sehit namirin

SIRADAKİ HABER