PKK'li Givara Şengal Dağı'nda toprağa verildi

PKK'liler ile insanlı düşmanı DAİŞ arasında Eylül ayı sonunda yaşanan bir çatışma sırasında hayatını kaybeden Güney Kürdistanlı PKK'li Givara Şemsi, Şengal Dağı'nda yapılan bir törenle Êzîdî geleneklerine göre toprağa verildi.

PKK'li Givara Şengal Dağı'nda toprağa verildi

Givara Şemsi kod adlı Şaxavan İsmaili Rıza Hesen idimli PKK'li 29 Eylül günü Şengal'in Digure köyünde DAİŞ vahşet örgütü ile yaşanan çatışmalar sırasında hayatını kaybetti. 1995 doğumlu olan PKK'li Givara, Güney Kürdistan'ın Keladıze nüfusuna kayıtlıydı.

Givera'nın cenazesi Şengal Dağı'daki Kersê köyünde Êzîdî halkının gelenekleri ile toprağa verildi. Cenaze, bir konvoy ile köye getirilirken, törene HPG Şengal komutanlarından Dilgeş Soran, Êzîdî hareketi TEVDA yöneticilerinden Sait Hasan Sait, Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) komutanlarından Berfin Soran ve Netewi Efrin'in yanısıra çok sayıda HPG ve YJA Star gerillaları ve bölge sakinleri katıldı.

Törende konuşma yapan HPG Şengal komutanlarından Dılgeş Soran,  “Givera arkadaşımız kahramanca ve fedakârca bu mücadele içerisinde yer aldı. Bunun için çetelere ve onlarla birlikte olanlara diyoruz ki, Kürdistan’ın tüm toprağı özgürleşmeyene kadar mücadelemizi büyük bir direnişle sürdüreceğiz" dedi.

Soran şunları ifade etti:  "Buradan bu toprağın kızları ve oğullarına bu mücadeleye katılmalarını ve Şengal Savunma Birliğini büyütmelerini söylüyoruz. Bu direniş her yerde büyütülmelidir. Buradan bu kutsal topraklar için yaşamını yitiren şehitlerimizin yolunda kanımızı dökmeye hazır olduğumuzu, köleliği hiçbir zaman kabul etmediğimizi söylüyoruz. Bunun en büyük örneğini Şengal halkımız vermiştir. Bu direniş kültürünü burada koruyacağız ve sürdüreceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu halkı koruyacağımızı tekrardan dile getiriyoruz. Kürdistan’ın dört parçasındaki Kürt gençlerinin ve Ezidi gençlerimizin YBŞ saflarına katılmaya davet ediyoruz. Ve şunu da ekliyoruz; İŞİD çetelerinin saldırılarının yavaş yavaş kırılıyor. Bu saldırıların önüne geçmek içinde Kürt birliğinin oluşturulmasını ve bu birlikteliğinde savunulması gerektiğini belirtiyoruz. Givera arkadaşın ve tüm şehitlerimizin yolunda yürüyeceğimizi ve onların mücadelesini sürdüreceğimizi tekrardan belirterek Kürdistan’ı özgürleştirene kadar yolunuzda mücadelenizi büyüteceğimizi ifade ediyoruz".

Soran’ın konuşmasının ardından gerillalar ile Şengal halkı 'Bijî Serok Apo' ve 'Şehit Namırın' sloganlarını attı.

Daha sonra bir konuşma yapan TEVDA yöneticilerinden Sait Hasan Sait  şunları söyledi: “ PKK, Kürt halkı ve Êzîdî halkımızı savunmak için büyük bedeller verdi. Bu günde bu uğurda bir şehidimizin cenazesini kaldırıyoruz. PKK şuan Önder Apo’nun ‘Êzîdî halkının korunması gerekiyor. Eğer Êzîdî halkı yok ise Kürt halkı da yoktur. Kürt halkının aslı Êzîdî halkıdır. Bunun için Êzîdî halkı tarih boyuca katliamlarla karşı karşıya kalmış. Bundan dolayı bu katliamların önünü almak için Êzîdî halkının korunması gerekiyor’ talimatını gerçekleştiriyorlar. Önder Apo’nun ve Şehit Givera arkadaşın yaptığı iyilik bizim boynumuzun borcudur. Bunun için bu şehit arkadaşın sihlahını kaldırmak gerekiyor. Şehit arkadaşımızın adını çocuklarımıza vermek gerekiyor. Şegit Givera arkadaş Süleymaniye’den Ezidi halkını kurtarmak için gelip bu kutsal topraklarda şehit düştü. Bu arkadaşın şahadeti ailesi için bir onurdur. Bizim içinde bir onurdur. Bunun için bu şehit arkadaşımızın mücadelesine sahip çıkalım.”

Konuşmaların ardından Êzîdî duaları okundu. PKK'li Givera Şemsi mücadele arkadaşlarının omzunda taşındıktan sonra sloganlar eşliğinde toprağa verildi. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER