PKK'liler Maxmur'da, yoğun çatışmalar yaşanıyor

PKK, YJA STAR gerillaları, dün akşamdan itibaren çatışmaların yoğunlaştığı Maxmur bölgesinde. Maxmur Mülteci Kampı ve bölgedeki köylerin tümü tahliye edilirken, PKK -YJA STAR, Peşmerge güçleri ve Maxmurlu milisler ile IŞİD çeteleri arasında yoğun çatışma

PKK'liler Maxmur'da, yoğun çatışmalar yaşanıyor
Maxmur bölgesindeki ANF muhabirinin verdiği bilgilere göre, çatışmalar Maxmur mülteci kampına 15-20 km uzaklıkta bulunan Maxmur kasabası yakınlarında yoğunlaşıyor.

Hamam Ali, Suska, Guera ve Dugura köyleri ve çevresinde Peşmerge güçleri ile IŞİD çeteleri arasında yoğun çatışmalar yaşandı.

Dün akşam saatlerinde yaşanan çatışmalarda zorlanan Peşmerge güçleri kısmi geri çekilme yaptı. Bu durum Maxmur ve çevresinde kaosun yaşanmasına yol açtı.

Ortaya çıkan durum üzerine bölgeye giden HPG ve YJA STAR gerillaları, Maxmur kampındaki halkın güvenliği açısından tedbir amaçlı yaşlı ve çocukları güvenlik çemberi içinde tahliye etti.

Tahliye ardından gerillalar, Maxmur kampı sakinleriyle birlikte kamp güvenliğini güçlendirirken, bölgedeki stratejik alanları tutmaya başladı.

GERİLLA, PEŞMERGE, MAXMURLU MİLİSLER ORTAK SAVAŞIYOR

Bu gelişme üzerine tümden tahliye edilen Maxmur kasabası ve çevresinden yüzlerce halktan silahlı kişiler ile Peşmergeler yeniden mevzilendiler.

Tüm Maxmur alanının güvenliğini sağlamaya başlayan gerilla, Maxmurlu milisler ile Peşmergeler, doğal bir işbirliği içinde hareket etmeye başladı.

Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda çetelerin ağır kayıp verdiği belirtildi.

Irak merkezi yönetimi ise, gece saatlerinden itibaren Maxmur bölgesindeki IŞİD mevzilerini uçaklarla bombalamaya başladı.

Sabah saatlerinde ise Maxmur kasabası ve çevresindeki çatışmalar daha da şiddetlendi. Çatışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, tüm stratejik noktaların gerilla, peşmerge ve Maxmurlu milislerin elinde olduğu bildirildi. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER