Polis Roman mahallelerinde 'Ne mutlu Türküm' sloganıyla yürüdü

Edirne’nin Keşan ilçesinde Romanların yaşadığı mahallelere dönük 700 polisin katıldığı operasyonda 44 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonrası 200 çevik kuvvet ve özel tim polisi sokaklarda ‘Polis huzur, güven verir’ ve ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sloganlarıyla yürüdü.

Polis Roman mahallelerinde 'Ne mutlu Türküm' sloganıyla yürüdü

Edirne’nin Keşan ilçesinde Romanların yoğunlukla yaşadığı mahallelere dönük 700 polisin katıldığı operasyon sonrası çevik kuvvet ve özel tim polisi, sokaklarda ‘Polis huzur, güven verir’ ve ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sloganlarıyla yürüdü.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Keşan, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Sakarya ve İstanbul’dan gelen yaklaşık 700 polisin katılımıyla, Romanların yoğunlukla yaşadığı Yenimescit, Mustafa Kemal Paşa ve Cumhuriyet Mahallesi’nde saat 05.00’de çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Operasyonda aralarında Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı F.S.’nin de bulunduğu 44 kişi, ‘Huzuru bozma, yağma, tehdit, polise mukavemet ve direnme’ iddialarıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasına götürüldüğü, ikametlerinde bulunamayanların ise arandığı belirtildi.

Operasyona katılan yaklaşık 200 çevik kuvvet ve özel tim polisi ise operasyonun yapıldığı mahalledeki sokaklarda ‘Polis huzur, güven verir’ ve ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sloganlarıyla, panzer ve TOMA’ların eskortluğunda Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne kadar yürüdü.

Operasyonla ilgili bilgi veren Edirne İl Emniyet Müdürü Adnan Erdoğan ise 44 kişinin gözaltına alındığını, yaklaşık 700 polisle birlikte kazasız, belasız operasyonu tamamladıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER