Polisin Amedspor forması ile Newroz alanına girmesine izin vermediği down sendromlu çocuk kriz geçirdi

Kocaeli'de Newroz kutlamalarına Amedspor forması giyerek katılmak isteyen down sendromlu Berfin isimli kız çocuğunun forması polisler tarafından alındı. Formasını alındığı için kriz geçiren Berfin, hastaneye kaldırıldı.

Polisin Amedspor forması ile Newroz alanına girmesine izin vermediği down sendromlu çocuk kriz geçirdi

Dün Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Newroz kutlamalarına üstündeki Amedspor formasıyla katılan down sendromlu Berfin’in forması polislerce alınınca fenalaştı. Üstündeki  formayı vermek istemeyeh kız çocuğu sakinleştirilemeyince hastaneye kaldırıldı.

DEM Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya platformu X hesabı üzerinden olaya tepki gösterdi.

Gergerlioğlu, "Biraz önce Kocaeli Darıca'da üstündeki forması polisler tarafından alındığı için kasılan engelli down sendromlu Berfin'i hastaneye kaldırdık!" ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu daha sonra yaptığı ikinci bir paylaşımda, "Küçücük çocuğun yerde çırpınışını görüyorlar o çocuk laftan anlamıyor giysisini vermiyorlar. Vicdansızlığın bu kadarını ben görmedim şahsen! Bunu yaptılar! Çocuk, annesi, yakınları perişan oldu. Gözyaşları, çığlıklar birbirine karıştı ama insaf edip sıradan bir formayı vermediler! El insaf diyorum!" sözleri ile  Kocaeli Valiliğinin sosyal medya hesabını etiketledi.

Gergerlioğlu, Berfin'in durumunu hastanede takip ettiklerini de belirtti.

Rudaw

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER