PYD: Türkiye çetelere destek vermekten vazgeçmeli

Suruç Katlimaını lanetleyen PYD, Türkiye’nin DAIŞ’a destek sunmaktan vazgeçmesini ve uluslararası anlaşmalar gereği teröre karşı mücadele etmesini istedi.

PYD: Türkiye çetelere destek vermekten vazgeçmeli
PYD, dün Suruç’ta SGDF’li gençlere yönelik gerçekleşen alçakça katliama ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. PYD açıklamasında insanlık değerlerine karşı yapılmış dün gerçekleşen katliamı şöyle değerlendirdi;

“Kobani’nin karşısında ve Kobani’ye hep elini uzatmış Pursus’ta dün Amara Kültür Merkezi önünde SGDF’li gençlerin basın açıklaması yaptığı sırada katliam gerçekleşti. Bu gençler Kobani’ye gidip yeniden inşa çalışmalarına katılıp Rojava devrimine katkılarını sunacaktı. Ancak YPG/YPJ güçlerin başarıları ve Rojava’ya destek veren herkesin bu yönlü devrimi sahiplenmesine tahammül etmeyen saldırganlar, insanlık değerlerine saldırı düzenlemektedirler.”

Türkiye’ye birçok kez DAIŞ’e destek vermekten vazgeçmesi çağrısının yapıldığının altı çizilen PYD açıklamasında devamla şunlar belirtildi, “PYD olarak birçok kez Türkiye Hükümetine Kobani’ye karşı sorumluluklarını yerine getirmesi için çağrıda bulunduk, sınır hattından çete gruplarının geçişine göz yummamasını söyledik. Yine insanlık değerleri ile oynamayın karşıtlık göstermeyin dedik. Fakat Türkiye hükümeti her zaman kirli uygulamalarına devam etti. tüm çağrılara rağmen kötü uygulamalarından vazgeçmedi ve her zaman yanlış yerde safını aldı.”

“PYD olarak, insanlık değerlerine karşı yapılmış bu barbara saldırıyı lanetliyoruz” denilen PYD açıklamasında, Şehit ailelerine ve SGDF’li gençlere başsağlığı dileyip yaralılara acil şifalar diliyoruz. PYD, “Bir kez daha Türkiye’ye çağrımız bir an evvel teröre karşı sınırsız bir mücadele içerisinde olmasıdır. Türkiye’ye çağrımız doğru temelde uluslararası anlaşmalara göre, teröre karşı mücadele içerisinde olmasıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER