Emek örgütleri, katliamın yapıldığı yerde incelemelerde bulundu

Urfa'nın Suruç ilçesinde gelen ve aralarında DİSK, KESK, TTB gibi emek örgütlerinin bulunduğu 11 sivil toplum örgütü, katliamın yapıldığı Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinde incelemelerde bulundu.

Emek örgütleri, katliamın yapıldığı yerde incelemelerde bulundu

Aralarında DİSK, KESK, TTB ve 11 sivil toplum örgütünün bulunduğu emek örgütleri, Suruç saldırısının yapıldığı Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde incelemelerde bulundu.

Urfa’nın Suruç ilçesinde gelen ve aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB) gibi emek örgütlerinin bulunduğu 11 sivil toplum örgütü, bombalı saldırının yapıldığı Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde incelemelerde bulundu.

Emek örgütleri adına açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, “Kobani’nin yeniden inşası için çantalarında oyuncaklarıyla gelen gençlere tahammül edemeyen zihniyet onları katletti” dedi.

AK Parti’nin kana doymayan IŞİD’i besleyerek sivil insanları katlettiğini söyleyen Köse, “Kana bulanan kızıl topraklarda kızıl güller yeşerecektir elbet. Sırt çantalarıyla oyuncaklarıyla gelen çocukları katleden DAİŞ’ten desteğini çek. Tarihin çöp tenekesinde senin gibilerden çok var, sonunda barış kazanacak” diyerek tepki gösterdi.

Beko: Halk kan görmek istemediği için HDP’ye oy verdi

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise DİSK olarak Suruç ve sınır hattında yaptıkları incelemeler boyunca halkın IŞİD’e gece yarısı gelen trenlerle silah yardımı yapıldığına dair şikayetleri dinlediklerini ve bunu açıklamalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Beko, “Reyhanlı da yardım adı altında TIR’larla gönderilen silahların da hesabı henüz verilmedi. Buradaki halk artık kan görmekten bıktı. Şengal’de çocuklar annelerine nasıl tecavüz edildiğini anlatıyordu. Babaları gözlerinin önünde katledildi. Bu zihniyeti besleyen Erdoğan’dan hesap sorulur elbet. Halk kan görmek istemediği için HDP’ye oy verdi ama AKP maalesef burada barış ve kardeşliğe kurşun sıktı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER