Suruç katliamı Şemdinli'de protesto edildi

Kobanê'nin inşasına katılmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden Suruç'a giden SGDF'li gençlere yönelik bombalı saldırı Şemdinli ilçesinde protesto edildi.

Suruç katliamı Şemdinli'de protesto edildi
  Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) tarafından Kobanê’nin yeniden inşasına katkı sunmak üzere Türkiye'nin birçok kentinden "Kobanê'yi beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" şiarı ile toplanarak oyuncakları ve umutları ile yola çıkıp Suruç'a giden gençlere yönelik yapılan hain katliam Şemdinli'de yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe binası önünde bir araya gelen kitle katliama yönelik tepkilerini dile getirdi, yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Eylemde yapılan açıklamada katliamın bizzat AKP tarafından yapıldığına dikkat çekildi. Katliamın hesabının mutlaka sorulacağı dillendirildi.

'Bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AKP Hükümeti sorumludur'

Kitle adına açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Davut Evin, bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AKP Hükümeti sorumludur dedi.

DBP
 İlçe Eşbaşkanı Evin, "bildiğiniz gibi dün Suruç ta insanlık onurunu zedeleyen  şer odakları tarafından vahşi bir katliam gerçekleşmiştir. Bbu katliamda şahadete eren 31 yoldaşımıza Allahtan rahmet, acılı ailelerine sabır ve metanet diler yaralılarımıza acil şifalar dileriz.  
Rojawa devriminin  üçüncü yıl dönümünde yapılan bu kirli saldırı çok manidardır .Bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AKP Hükümeti sorumludur. Bu  gencecik fidanların katili doğrudan AKP Hükümetidir. AKP'nin Kürt düşmanlığı Kürt temelinde IŞİD'le kurduğu ilişkiler ve ittifakı bu katliamı ortaya çıkarmıştır. Suriye'de ve Türkiye'de de IŞİD'i AKP Hükümeti yaratmıştır. Artık Türkiye'de kim IŞİD'li, kim AKP'nin emrindeki istihbarat üyesidir belli değildir. AKP Kürt düşmanlığı sonucu IŞİD'i Türkiye'ye taşımıştır. Özelikle Rojava devriminde büyük bedellerle elde edilen kazanımları ve 7 Haziran'da halkların yeniden yaşam projejini gerçekleştiren halkların iradesini içine sindiremeyen başta Erdoğan ve Davutoğlu'nun açıklamalarından sonra gelişen başta Diyadin ve  Suruç'a kadar gelişen bu olayların baş sorumlularıdır" dedi.

'Eğer bugün Ortadoğu'da bir IŞİD faşizmi varsa bunun en büyük destekçisi ve yaratıcısı AKP Hükümetidir'

Türkiye-Suriye sınırının DAIŞ denilen yaratıkların geçişleri için sınılarını sonuna kadar açmış ve bu canilerin geçişlerine her türlü kolaylık sağlandığını ifade eden Evin, "Dünyanın her tarafından gelen çeteleri bu sınırdan Suriye'ye taşıdığı gibi, sınır hatlarını IŞİD'in eğitim-örgütlenme kampları ve lojistik merkezleri olarak kullanmasına açmıştır. Eğer bugün Ortadoğu'da bir IŞİD faşizmi varsa bunun en büyük destekçisi ve yaratıcısı AKP Hükümetidir. Bunu tüm dünya da bilmektedir. Bu açıdan bu bombalı saldırı doğrudan AKP Hükümeti saldırısıdır. Bu saldırı MİT'in bilgisi dahilinde Rojava Devrimini ve bu devrimle dayanışma içinde olanları yıldırmak için yapılmıştır. Bu saldırı ortaya koymuştur ki, AKP sadece Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi'ni değil, Rojava Devrimine destek veren tüm sosyalist güçleri de, Rojava Devrimi dostlarını da hedeflemiş bulunmaktadır. AKP Hükümeti kendisi karşısında direnen hiçbir güç görmek istememektedir. Bu nedenle sosyalist gençlerin Kobanê'nin inşasına destek vermesini  ve insanlık onurunu hedef almıştır" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kitle sessizce dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER