Rahşan Anter Kobani'ye gitmeye hazırlanıyor

Kürt gazeteci yazar Musa Anter’in kızı Rahşan Anter, Irak Şam İslam Devleti IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı günlerdir direnen Kobanê halkına destek amacıyla Kobanê’ye gitmeye hazırlanıyor.

Rahşan Anter Kobani'ye gitmeye hazırlanıyor

JİTEM elemanları tarafından 1992 yılında katledilen Kürt bilgesi gazeteci yazar Musa Anter’in 66 yaşındaki kızı Rahşan Anter, Kobanê halkının yanında olmak için önümüzdeki hafta sonu kente gideceğini açıkladı. Uzun yıllar İsveç’te yaşadıktan sonra geçtiğimiz yıl Türkiye’ye kesin dönüş yapan Rahşan Anter, Kobanê IŞİD çetelerinden temizlenene kadar orada kalmak istediğini söyledi. . Rahşan Anter, tüm Kürtleri de Kobanê’de halkının yanında yer almaya davet etti.

“KOBANÊ ÇETELERDEN TEMİZLENİNCEYE KADAR…”

“Babam yaşasaydı Kobanê’ye herkesten önce giderdi’’ diyen Rahşan Anter, Kobanê’nin Kürt halkının onuru olduğunu kaydederek, Kobanê’nin sonuna kadar savunulması gerektiğini vurguladı. Rahşan Anter, Kobanê çetelerden temizlenene kadar orada kalarak Kürt halkı ile birlikte direnmek istediğini de ifade etti.

“TÜM KÜRTLER ONURUNA SAHİP ÇIKMALI”

IŞİD çetelerinin Kürt halkını katliamdan geçirmeyi hedeflediğini hatırlatan Anter, uluslar arası kamuoyunun bu konudaki sessizliğine de tepki göstererek “Ancak Kürt halkı onuruna sahip çıkacaktır. Kobanê düşmeyecektir. Kürt halkını Kobanê’de halkının yanında direnmeye davet ediyorum” dedi.

“ENGELLEMELER BENİ VAZGEÇİREMEZ”

Hafta sonu İzmir’den bir grup arkadaşı ile birlikte Kobanê ile dayanışma amacıyla kurulan Birecik’e bağlı Ziyaret köyündeki çadırlara gideceklerini belirten Anter, oradan da Kobanê’ye geçeceğini ve engellenmesi durumunda geçmekten vazgeçmeyeceğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER