Rakka operasyonunda ikinci aşama başladı

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Komutanlığı, operasyonun ikinci aşamasının başladığını ve hedeflerinin kentin batısını IŞİD'den almak olduğunu belirtti.

Rakka operasyonunda ikinci aşama başladı
Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Komutanlığı, Rakka'yı IŞİD'in elinden akmak için 5 Kasım’da başlatıp 14 Kasım’da ilk aşamasını tamamladıkları operasyonunun ikinci aşamasını Teşrin'e bağlı Qadriye köyünden başlattılar. İlk aşamada 40 köy ve yaklaşık 20 mezrayı IŞİD''ten alan güçler, ikinci aşamada Rakka’nın batısına doğru ilerleyecek. Yeni güçlerin yanı sıra yüzlerce Rakkalının da yer alacağı operasyonda kentin kuşatılması hedeflendiği belirtiliyor.

YENİ GÜÇLER KATILDI 

Teşrin’e bağlı Qadriye Köyü’nde başlatılan operasyonun ikinci aşamasında Swar El Rakka, Şuheda El Rakka, Ehrar El Rakka, Suwar Til Ebyad, Liwa El Tehrir, Ketîp Şuheda El Fırat, Ketîp Şehid El Cimo, QSD, YPG/YPJ, Dêre Zor Askeri Meclisi, Nêxbe Güçleri, Teyyar El Xad ve Suwar El Rakka. Arap, Kürt, Süryani ve IŞİD'ten kaçan Rakkalıların çoğunlukta olduğu örgütler, kenti IŞİD'in elinden kurtarmak için kuşatılmasını öngörüyor. İlk aşamada yer alan örgütlerin yanında ikinci aşaması başlayan operasyonda Dêre Zor Askeri Meclisi, Nêxbe Güçleri, Teyyar El Xad ve Suwar El Rakka gibi yeni güçler de yer alıyor.

DAİŞ’TEN KURTULAN BİN 500 RAKKALI GENÇ KATILDI 

Araplar başta olmak üzere Rakka ve çevresinde bulunan yurttaşlarda büyük bir sevince neden olan operasyona, IŞİD'in elinden kurtarılan ve kurtulan yaklaşık bin 500 genç de operasyondaki yerini aldı. 

Kuzey Suriye Federasyonu ve Rojava’nın güvenliği açısından önemli bir adım olarak görülen hamlenin birçok gelişmeye de kapı aralayacağı yönünde değerlendiriliyor. Kürtler ve Araplar olmak başta olmak üzere halkların ortak yaşam alanı olarak görülen Kuzey Suriye Federasyonu açısından Rakka’nın tamamen alınması halk tarafından sıkça dillendirilirken, Kuzey Suriye’de oluşturulacak yapının yıllardır süren savaşta halklara nefes aldırabileceği vurgulanıyor. 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER