Reuters: Türkiye'den Suriye'ye 2 bin savaşçı geçti

Reuters haber ajansı, ‘en az 2 bin Suriyeli savaşçının Türkiye’den Suriye’ye geçtiği’ iddiasını paylaştı. Geçiş yapan savaşçılarla konuşan Reuters, sınırı geçen savaşçıların YPG ile sahada çarpışan güçler olduğunu duyurdu.

Reuters: Türkiye'den Suriye'ye 2 bin savaşçı geçti

YPG’nin Azez’deki ilerleyişinden rahatsız olan Türkiye’nin bölgeye yönelik top atışları sürerken, Reuters haber ajansı çarpıcı bir haber servis etti.

Habere göre, YPG’yi durdurmaya çalışan Suriyeli savaşçılara yardım için yüzlerce kişi, askeri araç ve teçhizatlarıyla Azez’e gitti; bir kaç gecede en az 2 bin savaşçı Kilis’ten Suriye’ye geçti.

Haberde, “bu geçişlere Türkiye güvenlik güçlerinin ‘gizlice’ nezaret ettiği” de kaydedildi.

Ajansa konuşan Levant Cephesi Komutanı Ebu İssa, “Hafif silahtan, ağır havan topuna, Füze’den tanka kadar her şeyi geçirmemize izin verdiler,” dedi.

Ebu İssa, geçişine izin verilenlerin Nusra Cephesi ve diğer cihatçı grupların dışındaki ‘isyancı gruplar’ olduğunu da söyledi.

Ajansın ismini gizlediği bir başka kişi de Türkiye askerlerinin son iki günde kendilerine mühimmat sevkiyatını arttırdığını açıkladı.

Suriye’deki insan hakları ihlallerini izleyen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi adlı muhalif kuruluş da Türkiye sınırından Azez’e yüzlerce savaşçının geçtiği haberlerini doğruladı.

Dün YPG’nin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden bir sözcü de Türkiye’den Azez’e savaşçıların geçtiğini duyurmuştu.

Rusya ve Şam yönetiminin iddiaları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Azez’in düşmesine kesinlikle izin verilmeyeceğini” ifade etmişti.

Rusya ve Şam hükümeti, son günlerde Türkiye topraklarından Suriye’ye insan ve silah takviyesi yapıldığını öne sürmüştü.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER