Roboski için adalet eylemi

HDP Kadıköy ilçe örgütü, 24 -28 Aralık tarihleri arasında her gün 13:00 ile 20:00 saatleri arasında Kadıköy İskele Meydanı’nda Roboski için adalet nöbeti tutacak. Adalet nöbeti boyunca görsel malzemelerle, bildirilerle, Roboski için yakılan ağıtlarla adalet talebi dillendirilecek.

Roboski için adalet eylemi
HDP Kadıköy ilçe örgütü, 24 -28 Aralık tarihleri arasında her gün 13:00 ile 20:00 saatleri arasında Kadıköy İskele Meydanı’nda Roboski için adalet nöbeti tutacak. Adalet nöbeti boyunca görsel malzemelerle, bildirilerle, Roboski için yakılan ağıtlarla adalet talebi dillendirilecek. Nöbet eylemi 27 Aralık Cumartesi günü akşam saat 19:00’da düzenlenecek nöbet eylemiyle sonlandırılacak. 28 Aralık günü ise Fatih Saraçhane Parkı’nda eylem yapılacak.


HDP Kadıköy ilçe örgütü, Roboski için adalet eylemi düzenliyor. Bugün başlayacak eylem 28 Aralık’a kadar devam edecek. Her gün saat 13:00-20:00 arasında Kadıköy İskeleme meydanında düzenlenecek Roboski için adalet eylemine katılım çağrısı yapan HDP Kadıköy İlçe örgütü, “Bundan sadece 3 yıl önce 28 Aralık 2011 tarihinde devletin kendi halkını Roboski’de savaş uçaklarıyla bombaladı. Çoğunluğu çok 34 insanı öldürdü” denildi.

Bugüne kadar katliam faillerinin ortaya çıkarılmadığı, tek bir kişinin bile yargılanmadığı gibi öldürülen çocukları için adaletin peşini bırakmayan ailelerin gözaltına alındığı, tehdit edildiği, katliamın yıldönümü anmalarında devletin kolluk güçleri tarafından engellendiğine dikkat çekilen açıklamada şunlara yer verildi: “Maraş’tan, Çorum’a, Sivas’tan, Lice’ye, Gazi’den, Soma’ya, Reyhanlı’dan Gezi’ye ve Gever’e bunca ölümün, acının, yaşatılan kederin dehşetini anlatacak sözlerimizin çoktan tükenmiş olması gerekirdi. Ama biliriz ki gerçek inatçıdır, ne kapatılan dava dosyalarında, ne unutulan sözlerde, ne saklanan arşivlerde ne de yitirilen insanlıkta durmaz.

Onlar, katledenler, katlettikleri için apoletlerinde çoğalan yıldızlarla, plaketlerle ödüllendirilenler, gerçeğin üstünü, zaman aşımı, delil yetersizliği, kaza gibi bahanelerle örtmeye çalışanlar, utanmadan ‘yanlışlıkla öldürdük’ diyenler, dünün katliamcı devlet geleneğine sadakatle bağlı olan AKP iktidarı, gerçeği 34 canla toprağa gömdüğünü düşünüyor. Ancak gömdüklerinin birer tohum olabileceklerini hesaba katmıyor. O tohumlar büyüyor, eşit, özgür, demokratik bir ülkede, bir arada yaşam umudunu koruyan ve bu uğurda mücadele eden bizler de, o tohumlarla büyüyor, çoğalıyoruz. ‘Durmak yok, öldürmeye devam’ deyip, öldürenleri koruyan devlete karşı mücadelemizden bir adım dahi geri atmıyoruz.”

34 insanın bu topraklarda 50 lira para kazanmak, sevdiğine kontör almak, okul harçlığını çıkarmak için gittikleri ‘kaçak’ yolunda geçiş saatleri devlet tarafından bilinmesine rağmen öldürüldüğü belirtilen açıklamada, “Yanık bedenleri katır sırtına, kamyon kasasına sığarken, ayakları çıplaktı. Tüm sıfatlardan, tanımlardan önce kendine insanım diyen herkesin görevi işte o çıplak ayaklara ayakkabı yapmaktır. Çünkü başkalarının hayatını merak edenler, aynı merakla o başkalarının ölümüne de bakmazlarsa orada bir gün herkes çıplak ayakla kalır.

Cenneti bilmiyoruz ama bu dünyanın cehennemi Maraş’tır, Çorum’dur, Sivas’tır, Lice’dir, Gazi’dir, Reyhanlı’dır, Soma’dır, Gezi’dir, Gever’dir, Roboski’dir ve unutursak aklımızdır. Bunca yıldır, onca insan öldürülürken, yakılırken tek bir sesi bile duymayanlar ise asıl ölü olan onlardır” denildi.

Roboski’nin unutulmadığı ve unutturulmayacağı da ifade edilen açıklamada, katliamın 3’üncü yılında insanım diyen herkesi yitirilen canları anmaya ve hesap sormaya çağıran HDP Kadıköy İlçe örgütü, 28 Aralık Pazar günü saat 16:00’da Fatih Saraçhane Parkı’nda düzenlenecek eyleme de katılmaya çağırdı. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 23:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER