Roboski katliamının yıldönümünde kepenkler açılmadı

Şırnak, Cizre, Silopi, İdil, Nusaybin, Hakkâri'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile Adana'da esnaf Roboski katliamının ikinci yıldönümünü protesto etmek amacıyla kepenk açmadı.

Roboski katliamının yıldönümünde kepenkler açılmadı
Şırnak, Cizre, Silopi, İdil, Nusaybin, Hakkâri'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile Adana'da esnaf Roboski katliamının ikinci yıldönümünü protesto etmek amacıyla kepenk açmadı.


ŞIRNAK: Şırnak'taki esnaflar, Roboski katliamının ikinci yıl dönümünü protesto etmek amacıyla kepenkleri açmadı. Fırın ve eczanelerin dışında tüm kepenklerin kapalı olduğu ilde, hayat adeta durdu. Ayrıca halk sabahın erken saatlerinde binlerce araçlık konvoyla Roboski'ye doğru hareket etti. 

CİZRE: Şırnak'ın Cizre'de ilçesindeki esnaf, Roboski katliamını yıldömümünde kepenk açmayarak protesto etti. Fırın ve eczanelerin dışında tüm kepenklerin kapalı olduğu ilçede sessizlik hakim olurken, sabah saatlerinden itibaren kitle çok sayıda araç ile Roboski'deki anmaya katılmak üzere yola çıktı.

SİLOPİ: Silopi’de de, Roboski katliamının yıl dönümünü protesto etmek amacıyla esnaf kepek açmadı. Sabah saatlerinde BDP Silopi İlçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi konvoy ile Roboski'ye hareket etti. 

İDİL: İdil’de ise esnaflar Roboski katliamının yıldönümünü protesto etmek kepenkleri açmadı. Eczane ve fırınların dışında esnaf kepenk açmazken, sabah erken saatlerde yüzlerce kişi de araçlarla Roboski'ye hareket etti. İlçede büyük bir sessizlik hakim oldu. 

NUSAYBİN: Mardin'in Nusaybin ilçesinde fırınlar ve eczanelerin dışındaki tüm iş yerlerinde kepenkler açılmadı. Büyük bir sessizliğin hakim olduğu ilçedeki banka ve kamu kurumlarının önünde polislerin zırhlı araç ve çevik kuvvet otobüsleriyle ‘korumaya’ aldı.

HAKKARİ: Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Roboski katliamının 2'nci yıl dönümünü protesto etmek amacıyla eczane ve fırınların dışında esnaf kepenk açmadı. Öte yandan katliamı kınamak amacıyla saat 12.00'da Oslo Oteli önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek. Şemdinli'de de Roboki'yi anmak ve katillerin ortaya çıkarılmamasını protesto etmek için esnaf kepenk açmadı.

ADANA: Adana'nın Seyhan, Yüreğir ve Ceyhan ilçelerinde bulunan esnaflar Roboski katliamının yıldönümünde kepenk açmadı. Başta Seyhan'a bağlı, Dağlıoğlu, Gülbahçe, Denizli, Ova, Onur, Barbaros, İsmetpaşa, Yenibey, Hürriyet mahalleleri ile Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs, Anadolu, Dedekorkut, Yunusemre, Koza ve Ceyhan ilçesine bağlı Küçükkırım, Yersuat ve Belediye Evleri mahallelerinde kepenkler açılmadı. / anf

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2013, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER