Roboskili aileler: Kirli emellerinize karşı Kürtlerin mücadelesi devam edecek

Roboskili ailelerin her ayın 28’inde düzenlediği adalet eylemi bugün de devam etti. Aileler, zalimlerin, DAİŞ’e destek çıkarak Kobanê'de çocukları ve masum insanları katletmeye devam ettiğini belirtti.

Roboskili aileler: Kirli emellerinize karşı Kürtlerin mücadelesi devam edecek
 Roboskili ailelerin her ayın 28’inde düzenlediği adalet eylemi bugün de devam etti. Aileler, zalimlerin, DAİŞ’e destek çıkarak Kobanê'de çocukları ve masum insanları katletmeye devam ettiğini belirten Roboskili aileler, "Rojava'da, Kobanê'de kirli emelleriniz karşısında Kürt halkı mücadele etmeye devam edecektir" dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde Türk ordusuna ait savaş uçaklarının 28 Aralık 2011 tarihinde yaptığı bombardıman sonucu yaşamını yitiren 34 Kürt gencinin ailelerinin, her ayın 28'inde düzenlediği adalet arayışı eylemi sürüyor. Katliamın 43'üncü ayında bir kez daha Şırnak Adliyesi önünde bir araya gelen ailelere, HDP Şırnak milletvekilleri Aycan İrmez, Ferhat Encü, DBP ve HDP il yöneticileri, İHD temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi eşlik etti. 

"Failler yoksa barışta yok" pankartının açıldığı eylemde konuşan Roboski-Der Başkanı Veli Encü, açılan göstermelik soruşturmalarla katliamın belli olan sorumlularının aklandığını ve korunduğunu dile getirerek, hukuk ve yargının mağdur ailelerden yana değil faillerden yana olduğuna vurgu yaptı. Encü, siyasi iktidarın faillere teşekkür edilerek, ödüllendirdiğini hatırlattı. 

Roboski katliamının askeri ve siyasi sorumlularının vicdan ve insanlıktan yoksun zalimler olduğunu söyleyen Encü, benzer katliamın Kobanê'de de yaşandığını anımsatarak, "Zalimler IŞİD terör örgütüne destek çıkarak Kobanê'de çocukları, masum insanları katletmeye devam ediyor. Kobanî'de yaşanan katliama derhal son verilmesini talep ediyoruz. Rojava'da, Kobanê'de kirli emelleriniz karşısında Kürt halkı mücadele etmeye devam edecektir" dedi. 

Encü, Roboski'ye adalet gelmeden kimsenin demokrasi, barış ve adaletten söz etmeyeceğine işaret etti. 

Ardından, bombalama sonucu katledilen 16 yaşında Salih Ürek'in kardeşi Zeliha Ürek, ağabeyinin hikayesini okudu. 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER