Roboskîli aileler Suruç şehitlerini andı

SGDF'nin Roboskî'de kurmak için çalışmalarını sürdürdüğü müze alanında açıklama yapan Roboskîli aileler, Suruç katledilen gençleri andı.

Roboskîli aileler Suruç şehitlerini andı
SGDF'nin Roboskî'de kurmak için çalışmalarını sürdürdüğü müze alanında açıklama yapan Roboskîli aileler, Suruç katledilen gençleri andı. Aileler, "Roboskî'nin yas günlerinde çocukların yüzlerini getirdikleri oyuncuklarla aydınlatmış, acımıza ortak olarak defalarca Roboskî yollarını aşındırmışlardır. Yaptıklarının ne kadar değerli olduğunu en çok Roboskî halkı bilmektedir" dedi.

Roboskîli aileler, bu haftaki açıklamalarını, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun müze kuracağı alanda gerçekleştirdi, Suruç'ta katledilen gençleri andı. 

Aileler, "Roboskî'den Suruç'a fail AKP" yazılı pankart açtı, sloganlar attı.

Açıklama yapan Veli Encü, Suruç'ta katledilen 31 devrimciyi anladı, "2011 yılında çocuklarını, yakınlarını yine bir katliamla kaybetmiş Roboskî halkı olarak acılarını paylaşıyor ve yüreğimizde hissediyoruz" dedi.

Suruç katliamının sorumlusunun da tıpkı Roboskî'de olduğu gibi AKP olduğunun altını çizen Encü, şöyle konuştu: "IŞİD-AKP ilişkisi artık uluslararası alanda da ayyuka çıkmış bir ortaklık halini almıştır. Suriye'de yaşanan iç savaştan ve büyük trajedilerden AKP kendisine taşeron bir örgüt peyda etmiş, bu barbarlar ordusuna TIR'larla askeri sevkiyat yaptığı gibi Türkiye topraklarını onların üssü haline getirmiş, gençlerin örgüte katılmalarını kolaylaştırmıştır. Türkiye'de yaptıkları kanlı eylemlerde onlarca vatandaşımız ölmüş ancak hiçbir etkin soruşturma yapılmadığı gibi tam aksine AKP hükümeti elinden geldiğince bu soruşturmaların üstünü kapatmaya çalışmıştır. AKP yetkililerin bütün açıklamaları kendilerine bağlı çamur medyasının söylemleri bu ortaklığın en büyük kanıtıdır."

SGDF'nin çağrısıyla Suruç'ta buluşan gençlerin, "AKP-DAİŞ karanlık ortaklığının Kobanê'de yaşattığı savaşın izlerini silmek, yeni yaşamın inşasını mütevazi bir katkı sunmak" için yola çıktıklarını hatırlatan Encü, "Roboskî'de yaşanan katliamdan sonra aynı insanlar adalet arayışımızda sürekli olarak yanımızda durmuş, bununla yetinmeyip Roboskî'nin yas günlerinde çocukların yüzlerini getirdikleri oyuncuklarla aydınlatmış, acımıza ortak olarak defalarca Roboskî yollarını aşındırmışlardır. Yaptıklarının ne kadar değerli olduğunu en çok Roboskî halkı bilmektedir" dedi.

"Roboskî'de yıllardır sürdürdüğümüz adalet nöbetimize onların şahadetlerini de ekleyerek devam edeceğiz" diyen Encü, "Sorumlulardan, katillerden hesap sormaya devam edeceğiz. Bir ülkede barışa ve adalete olan inancımızı asla yitirmeyeceğimiz. Roboskî aileleri olarak Suruç katliamında şehit olan yoldaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı, saldırıda yaralananlara acil şifalar dileriz" diye vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER