Ronahi'den al haberi!

Kobanêlilerin yerleştiği çadır kentlere elektrik gelince ilk işleri, küçük ekran televizyon alarak, Ronahî TV’den Kobanê’deki gelişmeleri anı anına takip etmek oldu.

Ronahi'den al haberi!
Kobanêlilerin yerleştiği çadır kentlere elektrik gelince ilk işleri, küçük ekran televizyon alarak, Ronahî TV’den Kobanê’deki gelişmeleri anı anına takip etmek oldu. Cebindeki son parayla aldığı televizyonda Ronahî TV’yi açarak başından ayrılmayan Xalid Mihemed, “Ronahî TV Kobanê’nin sesidir” diyor.


IŞİD çetelerinin Kobanê’ye yönelik işgal saldırılarının ardından Suruç’a yerleşen binlerce kişi çadır kentlerde yaşam mücadelesi veriyor. Geldikleri topraklarda yaşanan şiddetli savaşı anı anına takip edebilmek için ceplerindeki geçimlik parayla aldıkları küçük ekran televizyonda Ronahî TV’yi izlemekle günlerini geçiriyorlar. 20 gün önce Kobanê’den ayrılarak ailesiyle birlikte Suruç’taki Rojava Çadır Kent’te yerleşen Xalid Mihemed, cebinde kalan son parayla 37 ekran televizyon satın alarak gece gündüz Ronahî TV kanalını izliyor.

‘RONAHÎ TV KOBANÊ’NİN SESİDİR’

Ronahî TV sayesinde Kobanê’de yaşanan savaşı anı anına takip ettiğini söyleyen Xalid Mihemed, şunları dile getiriyor: “Biz ilk önce Kobanê’de savaşın ortasındaydık ancak 20 gündür Suruç’ta çadırlara yerleşince Kobanê’de olan bitenlerden haber alamıyorduk. Kobanê’den haber alamadığımız için stresimiz daha da fazla oluyordu. Ben de cebimde kalan son parayla gidip küçük bir televizyon satın aldım.” Gece gündüz Kobanê’de canlı bağlantı yapan Ronahi TV’yi izlediğini kaydeden Mihemed, “Ronahî TV Kobanê’nin sesidir. Eğer televizyonumuz olmasaydı biz şimdi Kobanê’den nasıl haber alacaktık?” diyor.

‘RONAHÎ OLMAZSA TAKİP EDEMEYİZ’

Bir gün çadırlarda televizyon izleyeceklerini hiç tahmin etmediğini belirten Sevê Abdo ise, Ronahî TV için televizyon satın aldıklarını kaydederek, şunları söylüyor: “Rojava’da Ronahî TV herkesin evinde açıktır. Şimdiye kadar Arap kanalları vardı. Ama o Arap kanalları Kürtlerin varlığından bile söz etmezdi. Ronahî bu halkın özgürlüğü için verdiği mücadeleyi olduğu gibi aktarıyor. Ronahî TV olmadan biz artık televizyon kanallarını takip etmeyiz.” / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2014, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER