Ermenek Devlet Hastanesi'nde 18 tabut bekletiliyor

Ermenek ilçesinde gerçekleşen ve 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasında hala bir sonuç ortaya çıkmazken, Ermenek Devlet Hastanesi'nde 18 tabutun hazır bekletildiği belirtildi. Kurtarma çalışmalarına katılan M.Ş isimli işçi ise enkazın içinde ceset gördüğünü ifade etti.

Ermenek Devlet Hastanesi'nde 18 tabut bekletiliyor
Ermenek ilçesinde gerçekleşen ve 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasında hala bir sonuç ortaya çıkmazken, Ermenek Devlet Hastanesi'nde 18 tabutun hazır bekletildiği belirtildi. Kurtarma çalışmalarına katılan M.Ş isimli işçi ise enkazın içinde ceset gördüğünü ifade etti.


Karaman'ın Ermenek ilçesinde gerçekleşen maden faciasının üzerinden 6 gün geçmesine rağmen sonuçsuz kalan arama çalışmaları devam ediyor. Madende bulunan suyun büyük oranda boşaltıldığı belirtilirken, maden içerisinde yoğun gaz ve balçıktan kaynaklı çalışmaların ağır ilerlediği bilgisi verildi. Maden de kalan suyun 2 bin 500 metreye düştüğünü ve maden zeminine yaklaşıldığı kaydedildi. Ayrıca sabah saatlerinde madene giden yollarda arama noktaları kurulduğu ve madene giden araçların plakalarının kayıt altına alındığı belirtildi. 

Öte yandan madende mahsur kalan işçilerin aileleri, kimlik kontrolü yapılarak madene alınmalarına tepki gösterdi. Kısa süre yaşanan gerginliğin ardından aileler kimlik kontrolü yaptırmadan madene girerken, dünden bu yana bölgede alınan önlemler en üst seviyeye çıkartıldı. 

Alınan önlemler cenazeler bulundu mu sorusunu akıllara getirirken, yetkililer tarafından çalışmaların devam ettiği ve cenazelere hala ulaşılmadığı yönünde açıklamalar yapıldı. Ermenek Devlet Hastanesi'nde 18 tabutun hazır bekletildiği iddialarını doğrulayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Her şeye hazır olmamız gerekiyor" dedi. 

‘CESET GÖRDÜM’

Kurtarma çalışmalarına katılan maden işçisi M.Ş., enkazın içinde ceset gördüğünü öne sürdü.

M.Ş. şu bilgileri verdi: "En son gece 24.00'te girdim, saat 03.00’te çıktım. Komple suyu boşalttık, pis hava nedeniyle içeriye giremiyoruz. Kurtarma ekibinde olan arkadaşlarımız gaz maskeleriyle içeriyi havalandırmaya çalışıyorlar. En kısa zamanda yukarıya çıkartacaklar. Orada 10 kişinin olmasını bekliyorum, ben ileriye geçemedim. Ama ekipteki arkadaşlardan ulaşan olmuştur. Ekipler beni oraya göndermezler, çünkü kendi ekipleri var. Uzaktan gördüm, yanına yaklaştırmıyorlar. Enkazın içinde gördüm. Kaç olduğunu bilemezsin. Ulaşan arkadaşlarım var ama alamıyorlar pis hava geldiği için. Hiç alınıp yukarı çıkartılan olmadı." 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER